Večernji list - Hrvatska

Cilj je oživljavan­je stare gradske jezgre

- Programom se žele privući manifestac­ije te dolazak domaćih i gostiju u stari dio Šibenika u predsezoni i posezoni

– Turistička zajednica grada Šibenika u suradnji s Gradom Šibenikom drugi je put raspisala javni poziv za kandidiran­je manifestac­ija za dodjelu potpora iz programa “Idemo do grada” u 2020. godini za područje stare gradske jezgre.

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratn­ih novčanih sredstava za manifestac­ije izvan turističke sezone kao glavnog motiva dolaska lokalnog stanovništ­va, domaćih i stranih posjetitel­ja u destinacij­u, a koje doprinose sljedećim ciljevima: privlačenj­u lokalnog stanovništ­a, domaćih i stranih turista u staru gradsku jezgru Šibenika; razvoju turizma te valorizaci­ji kulturno-povijesne baštine; podizanju kvalitete i količine kulturne i turističke ponude; razvoju sadržaja koji omogućuju poboljšanj­e kvalitete turističke sezone i njezino produženje; promociji grada Šibenika, a posebno stare gradske jezgre u zemlji i inozemstvu; stvaranju prepoznatl­jivog imidža turizma grada Šibenika – izvijestil­i su iz šibenske gradske uprave.

– Cilj nam je učiniti staru gradsku jezgru Šibenika poželjnim mjestom za poslovanje, kupnju i provođenje slobodnog vremena stanovnika, ali i svih ostalih posjetitel­ja kroz različite kreativne aktivnosti i manifestac­ije – poručio je šibenski gradonačel­nik Željko Burić.

– Javni poziv za dodjelu potpora iz programa „Idemo do grada“odnosi se isključivo na manifestac­ije u predsezoni, odnosno u veljači, ožujku, travnju i svibnju te posezoni, odnosno u listopadu i studenom. Poziv se odnosi na manifestac­ije koje će se održati isključivo na području stare gradske jezgre Šibenika kao definirane kulturno-povijesne cjeline.

Proračunsk­a sredstva po ovom javnom pozivu iznose 200.000 kn, a osigurali su ih Grad Šibenik i TZ grada Šibenika. Rok podnošenja kandidatur­e je 17. veljače 2020., zaključili su iz gradske uprave. nik, dok je najboljom sportašico­m i ove godine proglašena Nives Radić iz Kickboxing kluba Dalmatino. Posmrtna nagrada za rad u sportu pripala je Milivoju Boraniću te Nevenu Guberini. Nagrada dugogodišn­jem zaslužnom sportskom djelatniku dodijeljen­a je nogometašu, treneru i sportskom djelatniku Nikici Cukrovu.

Nagrada za izniman rezultat u amaterskom sportu u 2019. dodijeljen­a je Goranu Šimiću, dok je nagrada za izniman rezultat u veteransko­m sportu u 2019. dodijeljen­a Zvonku Eraku. Nagrada za iznimna sportska dostignuća osoba s invalidite­tom pripala je Milanu Maretiću, Mateu Dencu te Niki Rajić iz udruge Aurora. Priznanje za dugogodišn­je sportsko djelovanje uručeno je Biciklisti­čkom klubu Fortica te Kickboxing klubu Dalmatino, dok je priznanje za dugogodišn­ji rad u sportu i promociju šibenskog sporta dodijeljen­a Ivi Mikuličinu. Zahvalnica za podršku u djelovanju ZSGŠ-a uručena je Siniši Krajaču iz HOO-a. Zbog važnih uspjeha u 2019. dodijeljen­e su i nagrade perspektiv­nim sportašima Tinu Juriću iz OKK D. Petrović, Mari Mileti iz KK Šibenik i Luki Popoviću iz PK Šibenik.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia