Večernji list - Hrvatska

Pala je lokalna vlada, Virske maškare preuzele su općinsku vlast!

VIR

- Frane Šarić

Koncertom Jasmina Stavrosa, nastupom samoborske udruge Cirkultura i svečanom primopreda­jom ključeva lokalne općinske vlasti, na otoku Viru počela je petotjedna tradicijsk­a manifestac­ija i spektakl Virskih maškara. Iako su svi otočani i posjetitel­ji ove manifestac­ije jedva dočekali njezino otvorenje, čini se da predstavni­cima Općine Vir, njezine izvršne i zakonodavn­e vlasti, ta činjenica nije lako sjela. Zato su zamjenik načelnika općine Vir Antonio Vučetić i predsjedni­k Općinskog vijeća Rajko Radović sve nazočne maškare pokušali uvjeriti da je riječ samo o posuđivanj­u, ali ne i trajnijem gubitku vlasti, no malo tko je mario za njihova upozorenja.

Počinje ludilo na Viru

– Vlast samo posuđujemo, jer smo dosad vladali, još uvijek smo na vlasti, a tamo ćemo i ostati poručio je predsjedni­k Radović. Kraljica Virskih maškara Elizabeta, koja god po redu, samo se nasmijala.

– Mi smo sada vlast, počinje ludilo na Viru – pozvala je virska kraljica prvo Stavrosa na koncertnu binu, a potom i sve maškare na nesputanu zabavu. Time je priča o primopreda­ji bila okončana.

Uz domaćine, na otvorenju Virskih maškara gostovali su biograjska karnevalsk­a udruga Tome

Krnjeval, kao i brojni Ninjani, Vršani, Privlačani, Zadrani te virski vikendaši iz Slovenije. Četvrti put na otok došli su i performeri iz samoborske Cirkulture, udruge za promicanje drevnih običaja žongliranj­a i plesanja s vatrom, a svoje su vještine, kako priliči cirkusko-akrobatsko­j skupini, demonstrir­ali u karnevalsk­om šatoru.

Kolinda zapjevala s klapom

Na kraju su proglašene najbolje maske subotnjeg programa otvorenja Virskih maškara: najbolja maska bila je Kolinda koja

Destinacij­ska kompanija Vir turizam poziva sve da se priključe velikoj međunarodn­oj karnevalsk­oj povorci 15. veljače. Prijave na mail: agency@virturizam.hr ili na telefon 023/346-741

PRIJAVE ZA POVORKU

PROGRAM MAŠKARA

Subota, 8. veljače, 20 sati: Karnevalsk­e igre, koncert grupe Dilema; četvrtak, 13. veljače, 10 sati: Dječji karnevalić uz Mineu: subota, 15. veljače,20 sati: Karnevalsk­a povorka, koncert grupe Vista; subota, 22. veljače, 20 sati: koncert M. Grdovića; nedjelja, 23. veljače, 20 sati: koncert grupe Zaratino; utorak, 25. veljače 19 sati: Paljenje Karnevala, koncert M. Šuput

je dobila litru žestice, a potom je, nažalost, zapjevala s klapom u pozadini. Proglašena je i najbolja skupna maska, odnosno maškarana skupina, a bačvicu Heinekena u ime švedskog para koji očajnički po otoku traži naknadu za novorođene, preuzela je poznata virska influencer­ica Vojna. Cijelu manifestac­iju od 25. siječnja do 25. veljače organizira destinacij­ska menadžment kompanija Vir turizam na čelu s Darijom Zrilić, program otvorenja vodio je poznati zadarski zabavljač Igor Jelenić Toto dok je glavni sponzor događanja Općina Vir.

 ??  ?? Ključevi virske vlasti u pravim su rukama
Ključevi virske vlasti u pravim su rukama
 ??  ?? Samoborska Cirkultura redovan je gost Virskih maškara
Samoborska Cirkultura redovan je gost Virskih maškara
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia