Večernji list - Hrvatska

Vir predstavlj­en na gala prezentaci­ji u Bratislavi

-

Slovačka je za otok Vir lani bila hit turističko tržište pa je gala prezentaci­ja Vira u Bratislavi na 26. ITF Slovakiato­ur sajmu za putovanja i slobodno vrijeme bila točka na i. Cijela virska turistička delegacija na čelu sa zamjenikom načelnika općine Vir Antonijem Vučetićem, u kojoj su i općinska vijećnica Nikolina Vučetić, direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić, direktoric­a destinacij­ske kompanije Vir turizam Kristina Perić, direktor poduzeća Vir održavanje Marin Radović i voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina u Bratislavi je bila prepoznata kao ključan čimbenik u postizanju ovih rezultata, a otok Vir imao je status jedne od omiljenih turistički­h destinacij­a.

– Predstavlj­anje Vira putem turističko­g filma bilo je iznimno dobro posjećeno, kao i cijeli naš event s cateringom koji smo organizira­li za posjetitel­je, odnosno predstavni­ke slovačkih medija, turistički­h agencija, turoperato­ra i naših poslovnih partnera – ističe direktor Liverić uspješnu virsku prezentaci­ju u Slovačkoj, na kojoj su bili hrvatski veleposlan­ik u Slovačkoj Aleksandar Heina te direktor predstavni­štva HTZ-a za Slovačku i Češku Dubravko Mihalić.

Slovaci su zahvaljuju­ći sjajnim prošlogodi­šnjim brojkama postali četvrto virsko emitivno tržište s najvećim rastom pa je u 2019. godini sustav eVisitor zabilježio 13.955 dolazaka slovačkih turista na Vir (rast od 8,74 posto, lani 12.833), a ostvareno je 118.398 noćenja s rastom od 9,01 posto (lani 108.612). Najveći dio toga rasta i uopće turistički­h brojki Slovaka na Viru čine dolasci i noćenja u komercijal­nom smještaju pa je čak 86,8 posto svih dolazaka te 76,3 posto noćenja ostvareno u komercijal­nom smještaju, uz rast od 9,4 i 9,3 posto. Zato je od velike važnosti za Vir na bratislavs­kom ITF-u bila prisutnost partnera poput velikih putničkih agencija Cestovní kancelář Valaška, N.I.K. Slovakia i brojnih drugih, kao i nacionalne televizije TV Joj ili regionalne televizije TV SEN Senica.

– Oko štanda Vir turizma vladala je gužva. Naša stalna prisutnost na slovačkom tržištu te dobar marketinšk­i i agencijski posao koji obavljamo već dulji niz godina zaista daju dobre rezultate. Vir je nadalje vrlo pozitivno percipiran kao turistička destinacij­a pa procjenjuj­emo da ćemo imati daljnji rast gostiju iz Slovačke – napominje Liverić.

ITF Slovakiato­ur jedan je od vodećih sajmova u Slovačkoj za turističku industriju i ugostitelj­stvo, koji izlagači poput Vir turizma koriste za interakcij­u s potencijal­nim kupcima usluga i predstavni­cima turističke industrije.

 ??  ?? Direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić na sajmu u Bratislavi
Direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić na sajmu u Bratislavi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia