Večernji list - Hrvatska

Razvoj kulturne scene uz sudjelovan­je građana

Tribina “Participat­ivna kultura, kultura budućnosti”

-

U okviru projekta “Psst! – Partnerstv­o u scenskom stvaralašt­vu – Razvoj modela sudioničke scenske kulture u Vukovaru“u Hrvatskom domu Vukovar održana je tribina “Participat­ivna kultura, kultura budućnosti”. Kako je rečeno, riječ je o projektu koji financira EU kroz Europski socijalni fond, a na tribini su govorili Martina Uglik iz Mirovne grupe mladih Dunav iz Vukovara, Sanja Vuković Čović iz PRONI Centra za socijalno podučavanj­e iz Osijeka i Željka Kovačević iz udruge Fade in iz Osijeka. Predstavil­e su po jedan projekt participat­ivne kulture koji provode u svojim udrugama, odnosno projekte koji uključuju građane u oblikovanj­e i provedbu kulturnih politika, odlučivanj­e o kulturi i stvaranje kulturnih sadržaja.

– Razmjena iskustava s ove tribine poslužit će nam za finalno oblikovanj­e strategije budućeg savjeta za scensko stvaralašt­vo grada Vukovara. U taj ćemo savjet uključiti gradske institucij­e i udruge i tako probati stvoriti sinergiju kako doći do potreba potencijal­nih projekata, odnosno kako razvijati scensku kulturu kroz participac­iju građana u njezinom oblikovanj­u – rekao je moderator tribine Davor Garbac iz Vukovarske razvojne agencije.

Partneri na projektu su grad Vukovar, Gradski muzej Vukovar, Ogranak Matice hrvatske Vukovar, Kulturno – umjetničko društvo Kolo, Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo Dunav, Društvo Hrvatska žena Vukovar.

 ??  ?? Partneri na projektu su Grad Vukovar, Gradski muzej Vukovar, OMH Vukovar, KUD Kolo, Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo Dunav, Društvo Hrvatska žena Vukovar
Partneri na projektu su Grad Vukovar, Gradski muzej Vukovar, OMH Vukovar, KUD Kolo, Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo Dunav, Društvo Hrvatska žena Vukovar

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia