Večernji list - Hrvatska

Igrači Monaca u 11 sekundi dobili 2 crvena

-

izbornika i mora li pričekati još nekoliko godina. Premlad nije jer ove godine navršava 43 godine, a kada je Slavko Goluža vodio Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu 2011. u Švedskoj, imao je 40 godina.

Upravo je Goluža u najužoj kandidatur­i za mjesto izbornika. Lino i on uvijek su se dobro slagali, čak i u vrijeme kada je Lino bio izbornik, Goluža trener Tatrana, što je i danas. Goluža je bio izbornik Hrvatske na svjetskim prvenstvim­a 2011. godine (peto mjesto), 2013. (bronca) i 2015. (peto mjesto), na europskim prvenstvim­a 2012. (bronca) i 2014. (četvrto mjesto) te na Igrama u Londonu 2012. (bronca). Od igrača koje je Goluža zadnje vodio, 2014. i 2015. godine, danas tu su još Duvnjak, Karačić, Horvat i Musa. Ono što je bitno – Goluža nije smijenjen, već je sam dao ostavku nakon onog nesretnog poraza od Poljaka u četvrtfina­lu SP-a a u Dohi 2015. godine.

Perkovac, Smajlagić...

Tko su još kandidati? Jedan je sigurno Vlado Šola, proslavlje­ni hrvatski vratar koji je u nekoliko navrata bio u stručnim stožerima hrvatske reprezenta­cije, kao trener vratara (2011.) ili kao jedan od pomoćnih trenera (2018.). Šola je prepun rukometnog znanja, strog je, modernih razmišljan­ja. Trenutačno je trener momčadi Pekinga koja se natječe u SEHA Gazprom ligi. Ivica Obrvan trenutačno je bez posla i on je sigurno jedna od dobrih opcija za klupu Hrvatske. Godinama je bio trener u Francuskoj (Chambéry), bio je izbornik Makedonije, trener PPD Zagreba.

Neki bi rado vidjeli Veselina Vujovića na klupi Hrvatske, no to će teško ići bude li o tome odlučivao isključivo Lino Červar. Javna je tajna da se njih dvojica baš ne “vole”. Daleko do toga da ne poštuju jedan drugoga, ali zajednički rad? Teško, jako teško. U redu već odavno čeka i generacija koja je 1996. godine osvojila olimpijsko zlato u Atlanti – Goran Perkovac, Irfan Smajlagić, Zlatko Saračević, Vladimir Jelčić, Valter Matošević. Sve su to dobri treneri, ali njihove šanse su gotovo minimalne. Možda nas Červar iznenadi pa postavi izbornika srebrnih svjetskih juniora – Davora Dominikovi­ća ili nas pak iznenadi postavljan­jem Silvija

juniora.• Ivandije, danas izbornika

Glupost nogometnog vikenda, možda i cijele sezone, napravili su igrači Monaca Tiemoue Bakayoko i Gelson Martins u porazu od Nimesa 1:3. Monaco je vodio 1:0 kod Nimesa golom Wissama Ben Yeddera u 13. minuti, a domaći su izjednačil­i u 27. uz pomoć Floriana Miguela. A onda, pet minuta kasnije, sastav iz Monte Carla u 11 je sekundi ostao – bez dva igrača. Najprije je Bakayoko neoprezno startao na gležanj Philippote­auxa i dobio crveni, a onda je zbog protesta i odgurivanj­a suca izvan igre morao i Martins.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia