Večernji list - Hrvatska

Srušeno nekoliko rekorda na PH

-

Željela sam ponovno igrati s Ramom, ali on je imao nekih problema uoči sezone i rekao mi je da neće igrati miks (s Joeom Salisburyj­em osvojio je naslov u muškim parovima – op. a.). Imala sam Nikolin broj, poslala sam mu poruku i on se javio za pet minuta. Napisao je da je sretan što će igrati sa mnom, a ja sam mu odgovorila: “Idemo osvojiti naslov”. I, eto, sad imamo naslov. Ne mogu vjerovati. No Nikola je većinu naših mečeva odigrao briljantno, pogotovo finale – oduševljen­a je Barbora, koja je inače iz Brna i kojoj je ovo već četvrti Grand Slam naslov. Ima dva Australian Opena u miksu, a s Katerinom Siniakovom osvojila je ženske parove u Roland Garrosu i Wimbledonu 2018. godine.

Još trojica u ATP arenu

Drago nam je zbog Nikole, kao i vjerojatno svim ljubitelji­ma tenisa u Hrvatskoj. Poštenim radom, upornošću i spremnošću da se u svakom trenutku stavi na raspolagan­je izborniku, zaslužio je nešto takvo. Uostalom, njegova Grand Slam kruna bila je samo pitanje trenutka. Nakon što je shvatio da igra “pogrešnu utakmicu” i prije nekoliko godina sa singla se prebacio na dubl, rezultati su mu bili sve bolji. Prekretnic­a se dogodila 2017. kada je u parovima osvojio svoja prva dva turnira, Budimpeštu i Memphis s Brianom Bakerom, a sa Škugorom stigao do polufinala Wimbledona. Nakon toga je u razgovoru za Večernji list rekao:

– Sa singlom je gotovo, u dublu se ljepše živi!

Shvatili su to i ostali naši tenisači pa će ovaj tjedan u dubl arenu ATP Toura ući još trojica: braća Ivan i Matej Sabanov i Ante Pavić (na turniru u Montpellie­ru) te ih sad imamo čak osmoricu!

U dvorani na Velesajmu održano je dvoransko prvenstvo Hrvatske, postavljen­a su četiri “hodačka” rekorda. Kod seniora na 3000 m postavio ga je Bruno Erent (13.28,52), a kod seniorki u istoj disciplini Bruna Janček (14:22,31). Jurica Stanko postavio je rekord na 3000 m hodanje za mlađe seniore (14:46,65), a Nika Brajković Kvesić kod mlađih juniorki (14:44,67). Ivan Horvat pobijedio je u skoku s motkom s preskočeni­h 5,50 metara. Ivana Lončarek ostvarila je pobjede na 60 m i na 60 metara s preponama.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia