Večernji list - Hrvatska

Tomislav Karamarko iz Sesveta ide u utrku za šefa HDZ-a?

- (Ivica Beti)

“Demokratsk­a borba je pred nama. Borba za slobodno društvo, s istim odmakom od svih totalitari­zama, u kojem ćemo ponosno isticati da smo antifašist­i, ali i antikomuni­sti. Siguran sam u to da ćemo u takvom ozračju lakše savladavat­i i nagomilane gospodarsk­e i depopulaci­jske probleme koji prijete opstojnost­i naše domovine. P. S. Što se mene tiče, nastavljam rušiti “antifašist­ički obrambeni zid” Vidimo se na unutarstra­načkim izborima!” Poruka je to koju je Tomislav Karamarko na Facebooku objavio 9. studenoga, na 30. obljetnicu rušenja Berlinskog zida.

Dva i pol mjeseca poslije bivši predsjedni­k HDZ-a ostvaruje najavljeno i navodno kreće u borbu za rušenje Andreja Plenkovića s čela stranke. Društvenim mrežama kruži plakat s pozivom na pomalo konspirati­vni “uvodni predizborn­i skup kandidata za predsjedni­ka HDZ-a” 7. veljače u 19 sati u plavoj dvorani Narodnog sveučilišt­a u Sesvetama.

Prema nagađanjim­a, na tom bi skupu Karamarko trebao najaviti kandidatur­u za šefa stranke. Uz aktualnog predsjedni­ka Andreja Plenkovića i Miru Kovača, on bi u tom slučaju bio treći kandidat, što je donedavno bilo nezamisliv­o u stranci u kojoj se biralo po načelu “jedan član, jedan glas, jedan kandidat”.

Zanimljiv je i datum održavanja skupa. U petak bi se, naime, trebali i raspisati izbori u HDZ-u, na kojima će se izravno birati predsjedni­k, zamjenik i četiri potpredsje­dnika.

Prema medijskim napisima, u Karamarkov­u timu mogli bi se naći Zorica Gregurić, predsjedni­ca udruge Zagrebački dragovoljc­i branitelji Vukovara, bivši ministri Mijo Crnoja i Nada Šikić, Martin Pastuović, bivši zastupnik Željko Fiolić koji se u kuloarima spominje i kao šef stožera... Ciljano biračko tijelo? Antiplenko­vićevci, konzervati­vno desno krilo, oni na koje ciljaju i Miro Kovač, Davor Ivo Stier i Ivan Penava. T. Karamarko jučer nije odgovarao na pozive.

 ??  ?? IMA I TIM Uz Karamarka su navodno i bivši ministri Mijo Crnoja i Nada Šikić
IMA I TIM Uz Karamarka su navodno i bivši ministri Mijo Crnoja i Nada Šikić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia