Večernji list - Hrvatska

Kulešević: Čak smo i s igračem manje bili bolji

- Gradimir Đukarić Hrvoje Delač

Iz perspektiv­e rezultatsk­ih očekivanja bod protiv Intera kiks je Osijeka, ali istodobno i nije loš s obzirom na to kako su čak 75 minuta bijelo-plavi igrali s igračem manje, a bili su i u rezultatsk­om minusu.

Sve zamisli Osijekova trenera Ivice Kuleševića pale su u vodu zbog Dmytra Lope. Ukrajinac je, naime, svoju momčad uvalio u veliku nevolju nakon što je u uvodnih 15 minuta utakmice uspio nepotrebno skupiti dva žuta kartona, prvi glupo, drugi još gluplje. Prva minuta nije ni istekla kada je nakon grubog starta na Postonjsko­m na tridesetak metara od vlastitih vrata prvi put požutio. Drugi, isključuju­ći karton, uslijedio je vrlo brzo, a zaslužio ga je Lopa očitim simuliranj­em i “lastavičji­m letom” u protivničk­om kaznenom prostoru. Ukrajincu je, inače, to bio jubilarni deseti žuti karton ove sezone.

Na muci se poznaju junaci

Situacija za Osijek iz loše je postala još gorom. U 30. minuti utakmice, zbog ozljede, travnjak je napustio Petar Bočkaj i na njega se više nije vraćao, ali dok su bijelo-plavi bili s devetorico­m na terenu jer zamjena još nije bila obavljena, Inter je iskoristio dva igrača viška u polju i zabio za vodstvo. Srećom za domaćine, pojavio se najbolji strijelac lige Mirko Marić, koji je samo pet minuta kasnije utakmicu vratio u egal. Bio mu je to 16. prvenstven­i pogodak ove sezone, kojim se učvrstio na čelu ljestvice najboljih golgetera 1. HNL-a.

U nastavku je Osijek i s desetorico­m krenuo po preokret, međutim, ostao je napadački nedorečen, kao uostalom i Inter.

REZULTATI 21. KOLA: Istra 1961 - Varaždin Osijek - Inter Hajduk - Lokomotiva Rijeka - Slaven Belupo Dinamo - Gorica

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Dinamo

Hajduk

Osijek

Rijeka

Lokomotiva

Gorica

Slaven B.

Inter

Istra 1961

Varaždin

20 20 21 20 20 20 20 21 21 21 16 11 9 10 9 8 5 3 3 2 2 5 8 4 4 6 3 8 6 6 2 4 4 6 7 6 12 1:0 1:1 -:nedjelja, 15 sati nedjelja, 17.30 10 12 13

38:8 32:17 35:23 34:26 29:26 26:27 18:37 24:38 17:32 14:34

Parovi 22. kola: Lokomotiva - Istra 1961 (14. veljače), Inter - Varaždin (15. veljače), Slaven Belupo - Hajduk (15. veljače), Osijek - Dinamo (16. veljače), Gorica - Rijeka (16. veljače)

Osijek: Ivušić 6,5, Lončar 6,5, Guti 6, Majstorovi­ć 6,5, Todorski 6 (od 60. Ndockyt -), Pilj 6, Kleinheisl­er 7, Bočkaj (od 32. Talys), Grezda (od 88. Špoljarić), Lopa 5, Marić 7, trener: Ivica Kulešević

Inter: Frelih 6, Rom 6, Savić 6, van Bruggen 6, Haas 6, Mlinar 6, Postonjski 6, Mitrović 6, Tsonev 6,5 (od 81. Zamouri), Serderov 6 (od 85. Bosec), Mamut 6 (od 60. Biliobrk), trener: Željko Petrović

Strijelci: 0:1 Tsonev (32., as. Serderov), 1:1 Marić (37., as. Pilj)

Crveni karton: Dmitro Lopa (Osijek, 15.)

Igrač utakmice: Laszlo Kleinheisl­er (Osijek)

– Izvukli smo bodove. Utakmica je već u startu otišla u neočekivan­o krivom smjeru isključenj­em Lope, a onda i ozljedom Bočkaja. Ali na kraju smo dobro izvukli utakmicu, bili čak i bolji s igračem manje – komentirao je nakon utakmice Kulešević.

Trener Osijeka nije krio kako je u uvodne dvije utakmice proljetnog dijela sezone očekivao šest, a ne tek dva osvojena boda.

– Prvenstvo je dugo, a na muci se poznaju junaci. Imamo momčad koja može parirati svakome i biti bolja od svih u 1. HNL-u, pogotovo u Gradskom vrtu – poručio je trener Osijeka.

Dolazio sam k obitelji Šuker

Velike Kuleševiće­ve riječi momčad će brzo morati potvrditi. Osijeku, naime, slijede tri derbija, protiv Dinama i Hajduka u Gradskom vrtu te Rijeke na Rujevici.

Interov trener Željko Petrović bio je suprotna raspoložen­ja iako je imao za čime žaliti.

– Da nam je netko prije utakmice ponudio bod, mi bismo ga uzeli, ali sada možemo žaliti za sva tri. Teško da će nam se ikad više pružiti ovakva prilika za pobjedu u Gradskom vrtu – komentirao je Petrović, kojeg su uspomene odvukle 30 godina u prošlost. Dolazak u Gradski vrt bio mu je prvi nakon gotovo 30 godina.

– Igrao sam ovdje puno utakmica i s Budućnosti i s Dinamom, često sam dolazio i k obitelji Šuker, koja je živjela nedaleko od stadiona.

Petrović je zasad na pravom putu, u dvije utakmice Inter je osvojio četiri boda, velika u borbi za prvoligašk­i opstanak.

– Ovaj nam bod puno znači i nadam se da ćemo nastaviti kako smo odigrali posljednje dvije utakmice – zaključio je.

U prvom dvoboju 21. kola Prve HNL u Puli su nogometaši Istre 1961 svladali Varaždin s 1:0 (1:0). U derbiju začelja Puljani su došli do pobjede, tek treće u dosadašnje­m dijelu prvenstva, i prve nakon 3. kolovoza prošle godine, kada su također slavili protiv Varaždinac­a. A nakon te utakmice gostujuća se momčad razišla s trenerom Lukom Bonačićem.

“Luka Bonačić i NK Varaždin sporazumno su dogovorili prekid suradnje. Gospodinu Bonačiću zahvaljuje­mo na angažmanu te želimo puno sreće u nastavku karijere”, priopćio je Varaždin. Bonačić je prije četiri mjeseca na klupi naslijedio Borimira Perkovića te je do sada vodio sedam natjecatel­jskih utakmica (šest prvenstven­ih i jednu u Kupu), a nije ostvario niti jednu pobjedu, uz jedan remi s Osijek (1:1) i šest poraza te gol-razliku 3:12.

A kad smo kod utakmice koja mu je presudila, ključni trenutak dogodio se u 30. minuti. U napadu je bio Varaždin, Posavec je ubacio, a obrana Istre izbacila je loptu te su u tri dodavanja izveli vrhunsku kontru. Gržan je primio loptu na centru, imao jedan na jedan situaciju protiv Špičića, nekoliko ga je puta dobro promiješao, a onda i lijepo matirao Ivana Nevistića. Unatoč pobjedi Puljani su ostali predzadnji s 15 bodova, a Varaždin je ostao na začelju s 12 bodova. A već u sljedećem kolu Varaždin čeka novi veoma bitan ogled protiv Intera u Zaprešiću koji bi im uvelike mogao krojiti sudbinu.

 ??  ?? PRVI TOPNIK LIGE Mirka Marića povremeno su čuvala i četvorica igrača, ali opet se uspio upisati u listu strijelaca. S 15 pogodaka ove sezone prvi je strijelac HNL-a
PRVI TOPNIK LIGE Mirka Marića povremeno su čuvala i četvorica igrača, ali opet se uspio upisati u listu strijelaca. S 15 pogodaka ove sezone prvi je strijelac HNL-a
 ??  ?? DERBI ZAČELJA Istra je uzela tri važna boda protiv izravnog konkurenta u borbi za ostanak u ligi
DERBI ZAČELJA Istra je uzela tri važna boda protiv izravnog konkurenta u borbi za ostanak u ligi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia