Večernji list - Hrvatska

Bogdanović najbolji ‘džezist’ u pobjedi nad Portlandom

- Katarina Kušec Mario Hezonja odigrao je nešto manje od 27 minuta za Portland te je upisao 11 koševa

Košarkaši Utah Jazza prekinuli su niz od pet poraza pobijedivš­i pred svojim navijačima Portland sa 117:114, a hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović s 27 koševa (šut 10/16, za tricu 2/6) bio je najbolji strijelac Jazza, koji je preokrenuo zaostatak od 16 koševa s početka drugog poluvremen­a i maestralno se vratio u utakmicu, koja na kraju ipak vuče neke repove.

– Suci su nam oteli pobjedu – izjavio je najbolji igrač Portlanda Damian Lillard. Referirao se na nedosuđeni koš u završnici kada je Rudy Gobert blokirao loptu u silaznoj putanji pri vodstvu domaće momčadi 116:114.

– To je bila čista situacija. Tri su suca na terenu i nijedan nije to vidio. Borimo se za doigravanj­e i svaka nam je pobjeda važna – rekao je Lillard, koji je postigao 42 koša, uz šest skokova i šest asistencij­a.

Pogrešku je priznao i Gobert. – Ja sam napravio što sam mogao da ga zaustavim. Bila je silazna putanja, to se dobro vidi na snimci.

Mario Hezonja odigrao je nešto manje od 27 minuta za Portland te je upisao 11 koševa (2/3 za dva, 2/5 za tricu, slobodna bacanja 1/2), šest skokova, jednu asistencij­u i tri ukradene lopte.

Bilo kako bilo, Bogdanović je još jednom dokazao kako igra sjajnu košarku, možda i najbolju u svojoj karijeri i sve to u svojoj prvoj sezoni u Utah Jazzu. Zato je nepravda još veća što nije izabran za All-Star utakmicu u Chicagu.

 ??  ?? BOJAN BOGDANOVIĆ igra najbolju košarku u svojoj karijeri. Portlandu je zabio 27 koševa (šut 10/16, za tricu 2/6), bio je najbolji strijelac Jazza
BOJAN BOGDANOVIĆ igra najbolju košarku u svojoj karijeri. Portlandu je zabio 27 koševa (šut 10/16, za tricu 2/6), bio je najbolji strijelac Jazza

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia