Večernji list - Hrvatska

Pjaca debitirao za Anderlecht, Rebić s Milanom lovi zaostatak

Međunarodn­i nogomet Inter i Milan igraju od 20.45 sati, Bayern i RB Leipzig od 18

- Katarina Kušec

Nekoliko dana nakon potpisa za Anderlecht hrvatski nogometaš Marko Pjaca upisao je debi za belgijski klub u koji je stigao na posudbu iz Juventusa. Zaigrao je protiv Genta, ali samo nekoliko minuta jer je ušao tek u 88. Utakmica je završila 1:1. Anderlecht je poveo preko Antoinea Colassina u 16. minuti, dok je s bijele točke poravnao Jonathan David u 28.

Olmo čeka nove minute

U nedjelju je na rasporedu nekoliko sjajnih utakmica. Naime, od 20.45 sati (ArenaSport­1) sastaju se Inter i Milan. Gradski dvoboj na San Siru velik je događaj za obje momčadi.

Inter je trenutačno drugi u Serie A, dok se Rossoneri s Antom Rebićem, na devetom mjestu, polako bude i love zaostatak za prvoplasir­anim Juventusom. Rebić je ove sezone igrao u 11 utakmica za Milan, a upisao je i tri pogotka. U njemačkoj Bundesligi od 18 sati (Eurosport 2) na Allianz Areni sastaju se Bayern i RB Leipzig. Prve dvije momčadi prvenstven­e tablice bore se za sam vrh. Bayern ima 42, Leipzig 41 bod, osim toga momčad Juliana Nagelsmann u nešto je lošoj formi, posebice nakon što su proteklog tjedna ispali iz kupa Njemačke iako je Dani Olmo postigao prvijenac za svoj novi klub.

Što se engleske nogometne lige tiče, svi kao napete puške čekaju naslov koji bi trebao ići u ruke Liverpoola.

Titula prvaka na Otoku čeka se već 30 godina u redovima Redsa, a momci Jürgena Kloppa trenutačno su prvi na prvenstven­oj tablici i imaju čak 22 boda više od drugoplasi­ranog Manchester Cityja.

A koliko čelnici Liverpoola čekaju titulu, najbolje pokazuje činjenica da su već pripremili odlične bonuse za igrače. Nogometaši A momčadi Liverpoola imat će čak četiri milijuna funti (što je više od četiri i pol milijuna eura) za bonuse, a u to su uključeni i članovi stručnog stožera. Engleski mediji pišu da će svaki igrač Liverpoola inkasirati oko 150.000 funti. Redsi su u bonusima uživali i prošle sezone kada je klub osvojio Ligu prvaka te Svjetsko klupsko prvenstvo...

Everton je u 26. kolu Premiershi­pa s 3:1 pobijedio Crystal Palace. Poveli su domaćini već u 18. minuti pogotkom Bernarda, ali u 51. Christian Benteke vratio je orlove u život. No, sedam minuta nakon toga Richarliso­n povisuje na 2:1, a točku na i u 88. minuti stavio je Dominic Calvert-Lewin.

U španjolsko­me nogometnom prvenstvu igrači Levantea prekinuli su crnu seriju od četiri uzastopna prvenstven­a poraza nakon što su na domaćem terenu u 23. kolu Primere protiv Leganesa slavili s 2:0, a strijelci su bili Ruben Rochina (20) i Roger Marti (28).

Najplaćeni­ji igrači i treneri

Francuski L’Équipe objavio je popis najplaćeni­jih igrača i trenera. Lionel Messi među igračima i Diego Simeone među trenerima najplaćeni­ji su na svijetu. Messi u Barceloni zarađuje mjesečno čak 8,3 milijuna eura bruto. Drugi na popisu je Cristiano Ronaldo (Juventus, 4,5 milijuna eura mjesečno bruto), slijedi Neymar (PSG, 3 milijuna)... Kod trenera Simeone u Atleticu zarađuje 3,6 milijuna eura bruto mjesečno, a iza njega su Pep Guardiola (Manchester City 1,9 milijuna eura), Jose Mourinho (Tottenham 1,4), a onda na red dolazi Klopp s 1,4 milijuna eura mjesečno...

 ??  ?? ANTE REBIĆ dobro se snalazi u Milanu, ove je sezone igrao u 11 utakmica, a upisao je i tri pogotka
ANTE REBIĆ dobro se snalazi u Milanu, ove je sezone igrao u 11 utakmica, a upisao je i tri pogotka
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia