Večernji list - Hrvatska

U osječku 1. gimnaziju stižu učenici iz EU

-

Sljedećih pet dana osječka 1. gimnazija bit će domaćin Erasmus+ KA2 projekta, vrijednog oko sto tisuća eura, u sklopu kojeg će se učenici iz pet europskih zemalja poučavati o europskim vrijednost­ima, ravnopravn­osti spolova, inkluziji i interkultu­ralnoj komunikaci­ji. Nositelj projekta je 1. osječka gimnazija, a osim učenika i nastavnika iz

Osijeka, u projektu sudjeluje 21 učenik i 13 nastavnika iz pet europskih zemalja – Španjolske, Grčke, Bugarske, Turske i Italije.

Koordinato­rica projekta pod nazivom “Jačanje jednakosti, različitos­ti i inkluzije za interkultu­ralno europsko obrazovanj­e” Ivana Štiglec rekla je da slične projekte koje financira EU provode već sedam godina, a ukupna im je vrijednost oko milijun eura.

– U Osijeku žive 22 nacionalne manjine koje sukreiraju život i sadržaje našega grada i pridonose višoj razini življenja. S obzirom na to da je cilj ovog projekta jačanje jednakosti i uvažavanje različitos­ti i učenje o multikultu­ralnoj Europi, na pravom su mjestu – rekla je osječka dogradonač­elnica Žana Gamoš.

Uredništvo

Robert Bubalo (Nedjelja) Karlo Ledinski (Sport)

Petar Grubišić (Zagreb) Sandra Mikulčić (Auto)

Marin Penavić (Crna kronika) Bojana Radović (Panorama) Ivica Bralić (Noćni urednik) Anamarija Kronast (Scena/Ekran) Milena Zajović (Kultura)

Urednik fotografij­e Boris Ščitar

Marketing

Tel: + 385 1 6300 586 Fax: + 385 1 6300 686 marketing@vecernji.net

Prodaja medijskih rješenja Tel: + 385 1 6326 016 Fax: + 385 1 6326 060 oglasavanj­e@vecernji.net

 ??  ?? Iz Ina Grupe su jučer poručili, vezano za obavijest od nedjelje da se nalaze pod kibernetič­kim napadom, da opskrba tržišta derivatima i prodaja usluga kupcima funkcionir­aju neometano, da timovi rade na rješavanju svih problema, a kako se u ovom trenutku ne može reći koliko će oni trajati.
– U ovom trenutku bitno je reći da
Iz Ina Grupe su jučer poručili, vezano za obavijest od nedjelje da se nalaze pod kibernetič­kim napadom, da opskrba tržišta derivatima i prodaja usluga kupcima funkcionir­aju neometano, da timovi rade na rješavanju svih problema, a kako se u ovom trenutku ne može reći koliko će oni trajati. – U ovom trenutku bitno je reći da

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia