Večernji list - Hrvatska

Perić propušta dva velika HNL derbija i Euro

- (Edi Džindo)

Veliki udarac za Dinamo i Hrvatsku reprezenta­ciju dogodio se u nedjelju tijekom derbija Prve HNL između Osijeka i Dinama. Dino Perić morao je napustiti utakmicu, zbog čega je Dinamo (uz dva crvena kartona) ostao s osam igrača na terenu. Liječničke dijagnoze su, pak, donijele još lošiju vijest od Dinamova debakla u Gradskom vrtu jer je 25-godišnjem stoperu utvrđeno puknuće prednjeg križnog ligamenta. To znači da ga na terenu sigurno neće biti minimalno šest mjeseci. Dakle, osim što će propustiti završnicu i početak sljedeće sezone s Dinamom, Osječanin ove godine neće moći ispuniti svoj san i nastupiti za reprezenta­ciju na velikom natjecanju. Taman kad mu je izbornik vatrenih Zlatko Dalić dao šansu i počeo vjerovati...

– Ima gorih stvari u životu od poraza, ima gorih stvari u životu od jučerašnje­g penala, ima gorih stvari u životu od ozljede, ali često su potrebna desetljeća da to shvatimo. Bogu hvala pa sam toga svjestan. Budi sretan i zahvalan na onome sto danas imaš jer to je ono najbitnije. Bogu hvala na svemu što imam. Idemo dalje, nema sekiracije. Hvala svima na podršci od srca – rekao je nepokolebl­jivi Perić, no teško da isto raspoložen­je dijele Dalić i Bjelica, pogotovo Bjelica.

Nije ni tu kraj mukama za prvoplasir­anu momčad HNL-a. Zbog spomenutih crvenih kartona protiv Osijeka na Maksimiru ove nedjelje protiv Intera neće istrčati ni Emir Dilaver

ni Petar Stojanović. Budući da je Mario Lešković poslan u Lokomotivu, a Ivo Pinto u Famalicao, u nedjelju će Dinamu od stopera na raspolagan­ju ostali samo Kévin Théophile-Catherine i 18-godišnji Joško Gvardiol. Uz ta dva stopera Dinamu su dostupna još samo tri braniča: lijevi bekovi Leovac i Moubandje (kojem Bjelica baš i ne vjeruje) te desni bek Moharrami koji se ove godine vratio iz Lokomotive.

Dobro, dvoboj protiv Intera Dinamo može vjerojatno dobiti i s pričuvama, no nakon zaprešićke momčadi plave očekuje domaća utakmica protiv Rijeke, a nakon toga gostovanje na Poljudu. Sad ćemo tek vidjeti koliko Dino Perić zapravo znači Dinamu.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia