Večernji list - Hrvatska

Szeged pomogao zagrebašim­a

-

koji se zafrkavao nakon svakog od dva svoja ubačaja.

Možda bi bilo pretencioz­no ovu predstavu proglasiti najboljom AllStar utakmicom svih vremena jer i ovdje su prve dvije četvrtine bile iritantno revijalne, no promjena formata donijela je ugodnu promjenu. No, ako se uistinu htjela odati počast Kobeu Bryantu, onda drugačije nije smjelo ni biti jer on je svaku All-Star utakmicu grizao.

– Njegova prisutnost osjetila se od samog starta utakmice. On je bio s nama – rekao je LeBron.

Bryantu pjevala i Hudson

I doista. Kobe je bio i na svakom sjedalu u velebnom United Centeru jer je svakog gledatelja dočekalo specijalno izdanje Sports Illustrate­da, a Mambi u čast stihove je sklepao i repao Chance The Rapper. Uz pratnju piana i violončela, Bryantu je uoči utakmice pjevala Jennifer Hudson, koja je i sama osjetila bol kakvu i obitelji Bryant jer je 2008. u jednom manijakaln­om pucačkom pohodu ostala bez majke, brata i nećaka. Moćnim govorom posvećenom Kobeu Bryantu i negdašnjem ravnatelju lige Davidu Sternu večer je otvorio Magic Johnson koji je, u jednom trenutku, od publike tražio snažniji pljesak poginulom velikanu.

– Nikad više nećemo vidjeti košarkaša poput Kobea, igrača koji je u jednoj utakmici zabio 81 koš, a u svojoj posljednjo­j utakmici ubacio 60. No, ja sam najponosni­ji na njega zato što se borio za izgradnju skloništa za beskućnike u Los Angelesu.

Poput propovjedn­ika, Magic je zatražio od svih u dvorani, pa tako i od allstarova­ca ,da se prime za ruke i da s osam sekundi šutnje odaju počast stradalom velikanu.

NBA liga nikad se od nekoga nije oprostila na ovakav način.

Rukometaši PPD Zagreba odigrat će još dvije utakmice u elitnoj skupini Lige prvaka. Teorijski, još su uvijek u igri za plasman u osminu finala. Da bi se našli među 16 najboljih, trebat će prvo u subotu u Areni pobijediti Aalborg, onda 1. ožujka u gostima PSG. Kako je protekli vikend Szeged pobijedio PSG, francuski prvak više nikako ne može do prvog ili drugog mjesta u skupini pa “plinari” računaju na njihovu malu opuštenost. Naravno, to su samo želje jer sve osim pobjede PSG-a nad Zagrebom bilo bi senzacija.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia