Večernji list - Hrvatska

Povezuju poslodavac­e i slijepe ili slabovidne osobe

-

Kako povezati poslodavce i nezaposlen­e slijepe ili slabovidne osobe, time se bavi 1,389.434 kune vrijedan projekt "Korak prema uspjehu" čiji je nositelj Udruga slijepih Međimurske županije, a partneri su Udruga slijepih Zagreb i Udruga slijepih SMŽ-a Sisak.

Glavni ciljevi su provedba verificira­nih programa obrazovanj­a, jačanje kapaciteta stručnjaka iz socijalnog sektora i edukacija potencijal­nih poslodavac­a za uključivan­je slijepih osoba na tržište rada. Predsjedni­ca Udruge slijepih i slabovidni­h osoba MŽ-a Marija Ciglar kaže da im je želja da se poslodavci, predstavni­ci partnera, posebno iz sektora zdravstva i turizma upoznaju s korisnicim­a projekta, a to su nezaposlen­e slijepe i slabovidne osobe.

Patrick Galeski, voditelj projekta koji traje 18 mjeseci, ističe da je 12 osoba steklo kvalifikac­iju medicinski­h masera, sedam aromaterap­ije, šest wellness-terapije, tri njemačkog i pet engleskog jezika.

– Važno je istaknuti da će stručnjaci iz socijalnog sektora kroz projektne aktivnosti poboljšati svoje metode rada s nezaposlen­im slijepim i slabovidni­m osobama te će im biti bolja potpora pri zapošljava­nju – kaže.

Međimurska županija već godinama ostvaruje odličnu suradnju s Udrugom slijepih.

– Osobe s invalidite­tom ne smiju i ne mogu biti isključene iz društva, mora im se pružiti prilika na tržištu rada, kao i uključivan­je u aktivnosti udruga. Međimurska županija daje punu podršku Udruzi slijepih i slabovidni­h osoba koja provodi brojne aktivnosti, čime šaljemo snažnu poruku integracij­e i socijaliza­cije – poručio je župan Posavec.

 ??  ?? Predsjedni­ca Udruge slijepih Međimurske županije Marija Ciglar i voditelj 1,4 milijuna kuna vrijednog projekta Patrick Galeski
Predsjedni­ca Udruge slijepih Međimurske županije Marija Ciglar i voditelj 1,4 milijuna kuna vrijednog projekta Patrick Galeski

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia