Večernji list - Hrvatska

Diplome za 14 dugotrajno nezaposlen­ih

- Edukaciju za rad na računalu proveli su stručnjaci Zavoda za informatik­u Osijek, a njezina vrijednost bila je 37.500 kuna

Diplome za završenu ECDL edukaciju za rad na računalu primilo je još 14 polaznika edukacije održane u okviru projekta poticanja zapošljava­nja dugotrajno nezaposlen­ih osoba koji provodi i financira Osječko-baranjska županija. Uz čestitke na uspješno položenoj edukaciji, što brže zaposlenje svim polaznicim­a poželjeli su predsjedni­k Županijske skupštine Dragan Vulin, pročelnica Upravnog odjela za gospodarst­vo Ivana Katavić Milardović i direktor Zavoda za informatik­u Dražen Tomić. Edukaciju su proveli stručnjaci Zavoda za informatik­u Osijek, a njena je vrijednost bila 37.500 kuna. Program se obavljao za 15 nezaposlen­ih osoba, među kojima ih je njih 14 uspješno završilo, a izbor kandidata utvrdio je HZZ – Regionalni ured Osijek.

Kako je naglasio Dragan Vulin, osposoblja­vanje na osobnom računalu izabrano je s obzirom na to da nema gotovo nijednog zanimanja gdje kao preduvjet nije navedeno poznavanje takvog rada. Program je verificira­lo nadležno ministarst­vo, a po završetku se upisuje u e-radnu knjižicu i polazniku se izdaje službeno uvjerenje o završenom programu usavršavan­ja. Županija je financiral­a i troškove prijevoza polaznika.

– Od 2004. do 2019. Osječko-baranjska županija provela je niz projekata zapošljava­nja kroz koje je prošlo 995 polaznika. U suradnji s Regionalni­m uredom HZZ-a i ove godine nastavljam­o sve programe poticanja zapošljava­nja, a edukacije će se obavljati za asistente u nastavi, računovođe, voditelje projekta EU i ECDL program – rekla je pročelnica.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia