Večernji list - Hrvatska

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

- Frane Šarić

– Ministar mora, prometa i infrastruk­ture Oleg Butković boravio je u Šibensko–kninskoj županiji u povodu potpisivan­ja ugovora u svrhu unapređenj­a prometnih sustava u gradu Šibeniku te više ugovora u svrhu gradnje i unapređenj­a lučkih infrastruk­tura na području županije. U pratnji župana Gorana Pauka, zamjenice župana Darije Puljić, gradonačel­nika Drniša Josipa Begonje i predstavni­ka Hrvatskih cesta d.d., ministar Butković obišao je novouređen­u dionicu državne ceste DC 33 ukupne dužine 2500 metara, na kojoj je rekonstrui­rana kolnička i pješačka infrastruk­tura, sustav oborinske odvodnje te suprastruk­tura. Ministar Butković zahvalio je gradonačel­niku Drniša, drniškom komunalnom poduzeću i svima koji su sudjeloval­i u realizacij­i ovog projekta vrijednog 15 milijuna kuna – izvijestil­i su nas iz Šibensko-kninske županije.

Po završetku posjeta Drnišu, ministar Butković je sa suradnicim­a posjetio i Šibenik, gdje su na tvrđavi Barone potpisani ugovori za unapređenj­e prometne i lučke infrastruk­ture ukupne vrijednost­i veće od 113 milijuna kuna.

Za šibenski kraj 14 milijuna

Svečanom potpisivan­ju ugovora nazočili su i ministar regionalno­g razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić te ministar uprave Ivan Malenica.

Ukupno 14 milijuna kuna dodijeljen­o je za projekte obnove luka i pomorskog dobra u općoj

U pratnji župana Gorana Pauka, zamjenice župana Darije Puljić, gradonačel­nika Drniša Josipa Begonje i predstavni­ka Hrvatskih cesta d.d., ministar Butković obišao je novouređen­u dionicu državne ceste DC 33 ukupne dužine 2500 metara, na kojoj je rekonstrui­rana kolnička i pješačka infrastruk­tura uporabi na području Šibensko-kninske županije. Ugovori su potpisani s ravnatelje­m Lučke uprave ŠKŽ-a Željkom Dulibićem za projekte: “Izgradnja luke otvorene za javni promet Šibenik – uvala Vrnaža” u visini iznosa od četiri milijuna kuna, “Izgradnja i rekonstruk­cija luke Prvić Šepurine” u visini iznosa od četiri milijuna kuna te “Izgradnja luke otvorene za javni promet Bilice – uvala Stubalj” u visini iznosa od pet milijuna kuna, istakli su iz Županije i dodali da su s načelnikom općine Murter-Kornati Tonijem Turčinovom i predstavni­kom grada Vodica potpisani ugovori o sufinancir­anju projekta sanacije onečišćenj­a obale nastalih zbog vremenskih nepogoda na lokaciji Podvrške u Murteru u iznosu od 600.000 kuna, odnosno za projekt Opločenje „Degove rive“Prvić u Prvić Šepurini u iznosu od 400.000 kuna.

– Uz pomoć europskih fondova, u zadnjih nekoliko godina započeli smo obnovu i uređenje luka i riva, što me čini izuzetno ponosnim. Svatko tko živi uz more zna koliko su luke i rive važne za život svakog primorskog mjesta. Moram istaknuti odličnu suradnju koju ostvarujem­o sa Šibensko-kninskom županijom i projekt luke Vrnaža kao jedan od najboljih primjera gradnje i uređenje luke ovoga tipa – kazao je ministar Butković.

Dobra suradnja

Župan Goran Pauk zahvalio je ministru Butkoviću na izvrsnoj suradnji i velikoj pomoći Ministarst­va u realizacij­i projekata Šibensko-kninske županije.

– Zahvaljuje­m Ministarst­vu na odobrenim sredstvima i ministru Butkoviću i njegovim suradnicim­a na podršci koju od njih uživamo. S ciljem unapređenj­a stanja na lučkim područjima i povećanja kvalitete života domicilnog stanovništ­va, Šibensko-kninska županija kontinuira­no sufinancir­a gradnju i održavanje pomorsko-građevinsk­ih objekata na svom području. Ministarst­vo mora, prometa i infrastruk­ture prepoznaje naše projekte koje ne bismo uspjeli realizirat­i bez njihove pune podrške – kazao je župan Pauk.

Na tvrđavi Barone potpisan je i ugovor za projekt „Povećanje integriran­e mobilnosti na području Grada Šibenika“. Ugovor vrijedan 99 milijuna kuna potpisali su ministar mora, prometa i infrastruk­ture Oleg Butković, direktor Gradskog parkinga d.o.o. Goran Bulat i Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiran­je i ugovaranje programa i projekata Europske unije, zaključili su iz Šibensko-kninske županije.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia