Večernji list - Hrvatska

Pauk: Hitna sad ima 18 vozila koja su u prosjeku stara 5,3 godine

-

– Župan Goran Pauk predao je ključeve dva nova sanitetska vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću.

Riječ je o vozilima marke Ford Transit i Ford Transit Custom ukupne vrijednost­i 737.500 kn koja će biti smještena u ispostave Tisno i Primošten.

– Kada je 2012. formiran Zavod za hitnu medicinu, županija je dobila prvih sedam vozila koja su financiral­i Europska banka, Zavod za hitnu medicinu i Ministarst­vo zdravstva. Nabavom po nekoliko vozila svake godine došli smo do toga da danas imamo suvremeni i novi vozni park za područje cijele županije te da svaka ispostava u našoj županiji ima dva vozila hitne medicinske pomoći. Vozni park trenutačno broji 18 vozila, a prosječna starost vozila je 5,3 godine što predstavlj­a jedan od najmlađih voznih parkova hitne medicinske službe u Hrvatskoj – istaknuo je župan Pauk.

– Vozila su potpuno financiran­a iz decentrali­ziranih sredstava Županije, dok je medicinska oprema vozila financiran­a dijelom iz vlastitih sredstava Zavoda, a dijelom iz decentrali­ziranih sredstava Županije, izvijestil­i su nas iz Šibensko-kninske županije.

– Oba vozila potpuno zadovoljav­aju sve standarde hitne medicinske službe koji su trenutačno na snazi te su opremljena potrebnom medicinsko­m opremom: s dva defibrilat­ora, dva respirator­a, dva aspiratora i dva AVD-a ukupne vrijednost­i 500.463 kn od čega je 349.570 kn financiran­o iz decentrali­ziranih sredstava Županije, a 150.893 kn iz vlastitih sredstava Zavoda – kazao je Tomislav Jukić naglasivši da im ova vozila puno znače jer su ona osnovno sredstvo rada Zavoda.

 ??  ?? Oba vozila opremljena su s dva defibrilat­ora, dva respirator­a, dva aspiratora i dva AVD-a
Oba vozila opremljena su s dva defibrilat­ora, dva respirator­a, dva aspiratora i dva AVD-a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia