Večernji list - Hrvatska

Osnovci i srednjoško­lci učili o važnosti zaštite okoliša

-

Grad Garešnica u suradnji s Poduzetnič­kim centrom provodi ekološki projekt „Edukacijom do podizanja svijesti o zaštiti prirode i okoliša na području grada Garešnice. Do sada je provedeno niz aktivnosti, među kojima su i ekoradioni­ce. Prvo je održana u Dječjem vrtiću, a ovih dana i u Srednjoj, ali i Osnovnoj školi u Garešnici.

Učenici nižih razreda aktivni su u ekološkoj skupini, a svima im je prije početka radionice tijekom koje su izrađivali kreativne stvari od prethodno prikupljen­og otpada gradonačel­nik Josip Bilandžija uručio ekobojanke.

Na početku je za učenike održana prezentaci­ja vezana uz projekt, razvrstava­nje otpada i važnost zaštite okoliša u kojem živimo, a nakon toga su učenici u skupinama izrađivali kreativne stvari od prikupljen­og otpada.

Svi su se zaista potrudili i napravili pregršt izvrsnih uradaka. Najbolji i najkreativ­niji učenički radovi bit će nagrađeni i izloženi na kraju projekta.

– Radujemo se što smo ostvarili suradnju s Gradom i bili dio ovoga projekta, jer u školi već neko vrijeme razmišljam­o zeleno, imamo zelene otoke te tako nastojimo osvijestit­i učenike da se svi zajedno moramo odgovorno ponašati prema prirodi te što više odvojeno skupljati otpad i reciklirat­i – rekli su iz Srednje škole Augusta Šenoe. •

 ??  ?? Nakon predavanja o razvrstava­nju, učenici su u skupinama izrađivali kreativne stvari od prikupljen­og otpada
Nakon predavanja o razvrstava­nju, učenici su u skupinama izrađivali kreativne stvari od prikupljen­og otpada

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia