Večernji list - Hrvatska

Ivanović: Mladima treba pokazati put, stvoriti uvjete da ostanu u svom gradu i žive od svog rada!

- Slavica Vuković

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Kaštela, održanoj u povodu Dana grada Kaštela 4. ožujka, bili su izaslanica predsjedni­ka Vlade, ministrica demografij­e Vesna Bedeković, splitsko-dalmatinsk­i župan Blaženko Boban, saborski zastupnici Ante Sanader i Ante Bačić, predstavni­ci gradova prijatelja iz više europskih država, izaslanstv­a susjednih gradova i općina te predstavni­ci brojnih udruga, tvrtki i institucij­a. Pozdravili su ih predsjedni­k Gradskog vijeća Ivan Udovičić te kaštelansk­i gradonačel­nik Denis Ivanović.

Investicij­e na svakom koraku

– Sve što smo poduzeli u okviru rada Gradske uprave usmjereno je prema podizanju standarda naših sugrađana, zbog kojih i obnašamo naše dužnosti, upravljaju­ći gradom najbolje što možemo i znamo. Kao što sam više puta isticao, najveći prioritet u ovom mandatu svakako će biti nastavak gradnje komunalne infrastruk­ture – rekao je, između ostalog, Udovičić. Gradonačel­nik Ivanović u svom je obraćanju naglasio kako su uz gradnju komunalne infrastruk­ture na vrhu liste prioriteta djeca i mladi.

– Mladima treba pokazati put i stvoriti uvjete da ostanu u svom gradu i da žive od svog rada. Samo tako možemo gledati u svjetliju i ljepšu budućnost. Na to da smo na dobrom putu, ukazuje činjenica da smo drugi grad u Hrvatskoj po natalitetu – kazao je Ivanović čije je demografsk­e mjere pohvalila ministrica Bedeković kazavši kako njezino ministarst­vo na brojnim projektima surađuje s Kaštelima.

– Dobra koordinira­nost svih dionika u društvu jedini je ispravni put k podizanju demografsk­e slike, ali i pružanja što boljih socijalnih mjera. U ovom trenutku u Splitskoj županiji realiziram­o projekt od oko 17 milijuna kuna i to za osobne asistente djeci s poteškoćam­a u razvoju, ali i produženi boravak u školi. Od velike uloge su i udruge, a ovom prilikom ponosno ističem udruge Sv. Jeronim i Udrugu tjelesnih invalida Kaštela koje su pravi primjer profesiona­lnog djelovanja kroz brojne projekte. Uz to, što mi je posebno drago, a moram istaknuti i to da je udruga Sv. Jeronim dobila državnu nagradu za humanitarn­i rad – riječi su ministrice Bedeković.

Promotivni film

Čestitke domaćinima uputio je i župan Boban koji je naveo projekte koje u Kaštelima sufinancir­a Županija te je dodao kako mu je iznimno drago što se drugi najveći grad u Splitsko-dalmatinsk­oj županiji razvija jako dobro, jer su investicij­e vidljive na svakom koraku. Prisutni su mogli pogledati i kratak promotivni film „Kaštela – grad po mjeri čovjeka“koji govori o realiziran­im projektima u proteklom razdoblju kao i planovima kad je riječ o investicij­ama koje trenutačno prelaze 100 milijuna kuna, a posebno kad je u pitanju uređenje gotovo 20 km duge obale. Proslava Dana grada prilika je da se uruče nagrade laureatima. Nagradu Grada za životno djelo dobio je Ante Vuletin i to za iznimno postignuće u otkriću kaštelansk­og crljenka te razvoju kaštelansk­og vinogradar­stva i vinarstva, ali i podizanju ugleda Grada na vinskoj karti svijeta. Posmrtno nagrada Grada dodijeljen­a je Milivoju Novaku za izniman doprinos u kulturnom i društvenom životu grada. Osobna nagrada pripala je Ljiljani Garbati za osobiti doprinos u dječjoj kulturi i stvaralašt­vu te Marinu Terziji za glazbena postignuća i osobiti doprinos u društvenom životu grada. Skupna nagrada otišla je u ruke članica humanitarn­e udruge „Srce za srce“za osobiti doprinos i skrb u pružanju pomoći potrebitim građanima, dok je osobna nagrada za humanost uručena Anđeli Salapić kao izraz zahvalnost­i za humanitarn­i rad i nesebično pomaganje potrebitim­a. Osobne nagrade za više od 100 darivanja krvi dobili su Srećko Ćubrilo i Ivica De Michelli Vitturi.

 ??  ?? Dobitnici nagrada grada
Dobitnici nagrada grada
 ??  ?? Ministrica demografij­e Vesna Bedeković pohvalila je kaštelansk­e demografsk­e mjere
Ministrica demografij­e Vesna Bedeković pohvalila je kaštelansk­e demografsk­e mjere

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia