Večernji list - Hrvatska

Ročnici dragovoljc­i prvi put nakon Domovinsko­g rata prisegnuli izvan vojarne, na središnjem gradskom trgu

POŽEGA

- Vedran Balen Izabrali ste nešto što u vremenu komfora bira jako mali broj ljudi. Nadam se da najteže dijelove prisege nikada nećete morati ispuniti

– Izabrali ste nešto što danas, u vremenu komfora i duha u kojem svaka želja i svaka ambicija treba biti što prije zadovoljen­a, u vremenu lagodnosti, bira jako mali broj ljudi. Čestitam na prisezi koju ste dali i nadam se da one najteže dijelove te prisege nikada nećete morati ispuniti – poručio je predsjedni­k Republike i vrhovni zapovjedni­k Oružanih snaga RH Zoran Milanović okupljenim ročnicima na svečanoj prisezi u Požegi.

Neka država da sve što može

Milanović je istaknuo kako je povijest učiteljica života koja se ponavlja jednom kao tragedija, drugi put kao farsa, ali uvijek je navala nečega novoga.

– Želim vam sve najbolje, da date sve od sebe i da vam država i narod kojem služite da sve ono što može, pa i više od toga – dodao je Milanović. Ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je kako je pobjedničk­a Hrvatska vojska proizišla iz hrvatskog naroda u teškim vremenima. Posljednji­h se godina, kako kaže, prilično ulaže u obrazovanj­e i obuku.

– Ponosno bih istaknuo kako je ovo prva svečana prisega nakon Domovinsko­g rata koja se održava s našim narodom, izvan vojarni. Nema svečanijeg i prigodnije­g mjesta za hrvatskog vojnika nego onog među svojim narodom – rekao je Krstičević. Svečana prisega ročnika na dragovoljn­om vojnom osposoblja­vanju u Požegi ove je godine, umjesto u vojarni, prvi put nakon 28 godina održana na središnjem gradskom Trgu svetog Trojstva.

Izložba vojne opreme

Pored rodbine i prijatelja mladih vojnika, prisustvov­ali su joj i brojni građani Požege. Svi oni imali su priliku razgledati i izložbu vojne opreme koja je izazvala veliko zanimanje. Na vjernost domovini obvezalo se 327 djevojaka i mladića. Pred njima je sada razdoblje intenzivne obuke tijekom koje će stjecati brojna znanja i vještine, a onima koji se odluče profesiona­lno posvetiti vojnom pozivu nudi se mogućnost kontinuira­ne obuke i obrazovanj­a te prilika za sudjelovan­je u brojnim međunarodn­im operacijam­a.

 ??  ?? Na vjernost domovini obvezalo se 327 djevojaka i mladića. Pred njima je sada intenzivna obuka, a onima koji se odluče profesiona­lno posvetiti vojnom pozivu nudi se mogućnost kontinuira­nog obrazovanj­a
Na vjernost domovini obvezalo se 327 djevojaka i mladića. Pred njima je sada intenzivna obuka, a onima koji se odluče profesiona­lno posvetiti vojnom pozivu nudi se mogućnost kontinuira­nog obrazovanj­a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia