Večernji list - Hrvatska

Čak 15.000 osoba mjesečno svoje slobodno vrijeme provodi u – Rojcu

- Snježana Bičak

Radovi na sanaciji krova Društvenog centra Rojc, čiji je upravitelj Castrum Pula 97 d.o.o., još je jedno važno ulaganje Grada Pule u objekt sagrađen davne 1870. godine kojim dnevno prođe između 400 i 650 članova udruga civilnog društva i posjetitel­ja, a taj se broj vikendom udvostruču­je pa tako mjesečno u Rojcu boravi i do 15.000 ljudi.

Bolji uvjeti boravka i rada

Sanacija krova prema posljednjo­j, trećoj fazi koja je obuhvatila južni, središnji i jugozapadn­i dio krova DC-a Rojc ukupne površine 1400 četvornih metara, završena je gotovo mjesec dana prije ugovorenog roka čime je, zajedno s prethodnim fazama, u cijelosti saniran krov Društvenog centra Rojc ukupne površine 4250 kvadrata.

To znači da je postavljen­a kompletna termoizola­cija krova, ugrađena je PVC membrana, provedena sanacija krovnoga vijenca unutarnjeg dijela i sagrađeni su limeni opšavi oko dimnjaka. Za prethodne kao i za ovu fazu sanacije Castrum Pula 97 d.o.o. je, po dobivenoj suglasnost­i od Grada Pule, proveo otvoreni postupak javne nabave te je za izvođača radova izabrano društvo G.R.B. d.o.o. iz Karlovca dok je poslove stručnog nadzora obavila pulska tvrtka ANNO DOMINI d.o.o.

– U kompletnu obnovu krova Grad Pula uložio je 3,2 milijuna kuna i time osigurao korisnicim­a i udrugama, kojih u ovoj bivšoj vojarni Karlo Rojc djeluje više od stotinjak, znatno bolje uvjete boravka i rada. Intencija Grada Pule kao vlasnika i Castruma kao upravitelj­a je, dakako, nastaviti ulagati u objekt u kojem udruge svojim radom doprinose zajednici, ali isto tako u sklopu raznih programa biti im potpora i podrška u njihovu radu – naglasio je Aleksandar Matić, pročelnik Ureda

Grada i direktor Castrum Pula 97 d.o.o. Društveni centar Rojc je zgrada ukupne površine 16.739 četvornih metara, s četiri etaže koje se nalaze na južnom dijelu i pet na sjevernom, međusobno povezane bočnim hodnicima, a u kojoj se nalaze brojne udruge raznih profila i djelovanja. Osim uređenja krova zgrade, tijekom prethodnog razdoblja napravljen­a su i brojna druga ulaganja. Pri uređenju unutarnjeg i vanjskog prostora pratilo se potrebe korisnika te su uređeni sanitarni prostori, provedene potrebne

Sanacija krova prema posljednjo­j, trećoj fazi koja je obuhvatila južni, središnji i jugozapadn­i dio krova DC-a Rojc, ukupne površine 1400 četvornih metara, završena je gotovo mjesec dana prije ugovorenog roka čime je u cijelosti saniran krov Društvenog centra Rojc površine 4250 kvadrata instalacij­e, izvedeni zidarski i staklarski radovi u zajednički­m prostorija­ma i još niz ostalih redovnih i izvanredni­h aktivnosti održavanja i dotjerivan­ja u funkcional­nom i estetskom smislu. Uređen je i okoliš, postavljen­a je vanjska rasvjeta i videonadzo­r te organizira­na čuvarska služba i služba za održavanje zajednički­h prostorija.

Dodatno, za hladan pogon i pričuvu za DC Rojc Grad Pula godišnje osigura više od jedan milijun kuna.

U dogovoru sa skejterima

Još 2016. godine Grad Pula u neposredno­j je blizini Društvenog centra Rojc sagradio prvi pulski skate-park i uredio ga po najvišim europskim standardim­a. Cjelokupnu koncepciju izgradnje i uređenja skate-parka, kao i njegovu lokaciju Grad Pula dogovorio je u koordinaci­ji s pulskim skejterima koji su bili uključeni u sve postupke, od idejnog rješenja do provedenog postupka javne nabave. U tu investicij­u Grad Pula uložio je 1,5 milijuna kuna. Sve navedeno, kao i buduća ulaganja koja će se planirati, još jednom potvrđuje da Grad Pula zajedno s upravitelj­em zgrade i svim interesnim skupinama kontinuira­no vodi brigu o potrebama korisnika s kojima se, u svim segmentima njihova djelovanja i preko nadležnog Upravnog odjela za kulturu, provodi iznimno kvalitetna i konstrukti­vna suradnja.

 ??  ??
 ??  ?? Još 2016. godine Grad Pula u neposredno­j je blizini Društvenog centra Rojc sagradio prvi pulski skate-park
Još 2016. godine Grad Pula u neposredno­j je blizini Društvenog centra Rojc sagradio prvi pulski skate-park
 ??  ?? Aleksandar Matić, gradski pročelnik i direktor Castrum Pula 97 d.o.o.
Aleksandar Matić, gradski pročelnik i direktor Castrum Pula 97 d.o.o.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia