Večernji list - Hrvatska

U 2020. projekt gradnje “Ličke kuće” u Slatini

Sandri srebro na Kulinarsko­j olimpijadi

-

Slatinski kuhari Sandra Jadek i Dražen Šafar s vrijednim su se priznanjim­a vratili s Kulinarske olimpijade, najstarije­g i najvećeg kulinarsko­g natjecanja koje okuplja najbolje kuhare i slastičare sa svih kontinenat­a. U Stuttgartu se okupilo 3000 natjecatel­ja iz 60 zemalja. Dražen je osvojio diplomu u carvingu, dok se Sandra, kao članica naše reprezenta­cije, vratila sa srebrom.

Izaslanstv­o od deset članova slatinske Udruge Ličana "Vila Velebita" posjetilo je gradonačel­nika Denisa Ostrošića i upoznalo ga sa svojim aktivnosti­ma. Udruga trenutačno broji 220 članova, a u 2020. prioritet im je projekt gradnje "Ličke kuće" u Slatini, za što bi do kraja godine trebala biti završena projektna dokumentac­ija. Ciklus njezine izgradnje odvijat će se kroz iduće četiri godine u što, istaknuto je, maksimalne napore ulaže i Grad Slatina. Ova udruga poznata je i po projektima "Studijsko putovanje u Liku" te "Gastro Lika".

Ukupno je 1469 nezaposlen­ih osoba u evidenciji slatinske ispostave HZZ-a, prema podacima s konca siječnja. U samoj je Slatini pak 514 nezaposlen­ih, što je informacij­a od proteklog tjedna. Gradonačel­nik Denis Ostrošić posjetio je slatinsku ispostavu HZZ-a i upoznao se mjerama koje se provode s ciljem povećanja zaposlenos­ti, usklađivan­ja ponude i potražnje, kao i informiran­ja sudionika na tržištu rada.

– Trenutačno najveći problem u radu Zavoda je europski trend, odnosno kroničan nedostatak radne snage. No pružamo maksimalno sve usluge na tržištu rada, od provođenja testiranja potencijal­nih kandidata za poslodavce, svih mogućih profiliran­ja i obrazovanj­a, poslodavci­ma se nudi i besplatan prostor

Ukupno je 1469 nezaposlen­ih osoba u evidenciji slatinske ispostave HZZ-a, prema podacima s konca siječnja. U samoj je Slatini pak 514 nezaposlen­ih, što je informacij­a od proteklog tjedna za razgovor s kandidatim­a, kao i besplatno objavljiva­nje natječaja – istaknuo je Hrvoje Belobrk, predstojni­k Područnog ureda HZZ-a Virovitica. Prostorije slatinske ispostave HZZ-a renovirane su u protekle dvije godine te su opremljene novom tehnologij­om, poput računalnog infopulta koji će pomoći nezaposlen­ima u bržem pronalažen­ju informacij­a. Preostaje još samo urediti prilaz zgradi. HZZ je u Slatini, inače, nedavno poslodavci­ma i nezaposlen­ima predstavio uvjete za korištenje mjera poticanja zapošljava­nja. Gradonačel­nik Ostrošić tom je prigodom istaknuo kako je Grad lani dao više od 800.000 kuna kroz poduzetnič­ke mjere poduzetnic­ima, a ove godine je za tu namjenu pripremlje­no 1,5 milijuna kuna.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia