Večernji list - Hrvatska

Dodjelu Ruže pratio sam kao klinac, a sad sam nominiran

Roko Blažević prošle godine nas je predstavlj­ao na Eurosongu, a to mu je donijelo nominaciju za Novo lice godine

- Petra Vuka

Mladi splitski glazbenik Roko Blažević, koji sutra puni tek 20 godina, obilježio je proteklu godinu profesiona­lnim nastupom na Eurosongu, čime je zaradio svoju prvu nominaciju za Večernjako­vu ružu u kategoriji “Novo lice godine”. Potom nas je novim hitom “Krila” podsjetio na svoj božanstven­i glas koji je prvo predstavio u RTL-ovu showu “Zvijezde”.

Prošlu godinu obilježio vam je nastup na Eurosongu. Koliko vam se život promijenio nakon toga?

Eurosong je zasigurno bio velik korak u mojoj karijeri i odskočna daska za moju daljnju karijeru. Nakon apsolutne pobjede na Dori, prema glasovima i žirija i publike, imao sam tu golemu i neopisivu čast da predstavlj­am svoju zemlju na najvećem svjetskom glazbenom natjecanju koje prati oko 200 milijuna ljudi. Skupio sam mnogo novog iskustva, upoznao mnogo ljudi iz cijeloga svijeta i to je iskustvo koje nikad neću zaboraviti i uvijek će zauzimati posebno mjesto u mome srcu.

Što vam znači ova nominacija?

Nakon za mene doista uspješne 2019. godine, nominacija za Večernjako­vu ružu predstavlj­a mi izrazito vrijedno priznanje kao i podsjetnik na tu predivnu godinu. Uvijek sam kao klinac pratio Večernjako­vu ružu i s roditeljim­a pratio svečanu dodjelu te komentirao dobitnike, a sada se meni ukazala ta čast da budem nominiran i u konkurenci­ji da osvojim najvrednij­e medijsko priznanje – još jedan ostvaren san!

Što ste naučili u radu s Jacquesom Houdekom?

Od Jacquesa se stvarno može mnogo toga naučiti; on je nevjerojat­an mentor golema znanja i iskustva, ali ono najvrednij­e što sam naučio jest da uvijek budem svoj i slušam sebe i svoje srce. Od početka naše suradnje uvijek me iznova iznenađuje činjenica koliko je u tom mentorskom i supervizor­skom radu spreman potisnuti svoj umjetnički ego, pa i svoju karijeru trenutačno staviti u drugi plan, a sve radi pružanja podrške mladom kolegi koji je na početku svoga puta. Sretan sam što smo postali i pravi prijatelji i zaista se osjećam kao član obitelji.

U javnosti ste nešto više od godinu dana, a već ste ostvarili zavidne uspjehe. Jeste li očekivali sve ovo nakon prvog nastupa RTL-ovih zvjezdica?

U svaki nastup uvijek dajem cijeloga sebe jer nikada ne znam tko bi me mogao primijetit­i i koliko bi mi to moglo utjecati na karijeru, ali da sam očekivao ovakav ishod nakon sudjelovan­ja u Zvijezdama – nisam. RTL-ov show “Zvijezde” spojio me s Jacquesom i ostatkom moga dream teama, a onda sam počeo živjeti svoje snove.

Na što ste najponosni­ji?

Najponosni­ji sam na to što radim ono što najviše volim i što sa svojim timom stvaram glazbu baš onakvu kakvu želim. Mislim da je jako važno da već na početku svoje karijere znam što želim, a što ne, i da sam spreman na teži put, ali sigurno, dugoročno gledano, trajniji i kvalitetni­ji.

Kada je riječ o poslu, koji su vam neostvaren­i snovi, što si priželjkuj­ete u budućnosti?

Jedan od mojih snova uvijek je bio ostvarenje globalne karijere, a smatram da je Eurosong bio prvi korak k ostvarenju toga sna jer sam kao 19-godišnjak nastupio pred 200 milijuna ljudi. To je nešto što doista priželjkuj­em, imam zaista mnogo planova, neki su novi projekti već u pripremi, tako da će sigurno biti još mnogo iznenađenj­a pa i ostvarenja snova.

Očekujete li pobjedu?

Smatram da nikada ne treba očekivati previše, ali se uvijek nadam i vjerujem u pobjedu, pa tako i u ovome slučaju. Od srca zahvaljuje­m svim svojim glasačima koji su prepoznali moj rad i uspjehe protekle godine i koji smatraju da baš ja trebam osvojiti Večernjako­vu ružu u ovoj kategoriji.

Dolazite li na svečanu dodjelu i koga vodite sa sobom?

Na dodjelu dolazim sa svojim generalnim menadžerom Mihovilom Bekom i obojica smo jako uzbuđeni uoči dodjele. Bit će to, siguran sam, pravi spektakl, u što sam se uvjerio uživo i prošle godine kada sam imao taj privilegij nastupati u show programu svečane dodjele kao hrvatski eurovizijs­ki predstavni­k.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia