Večernji list - Hrvatska

Nakon 12 godina dva kluba u polufinalu europskih natjecanja

KUP EHF-a Podravka se plasirala među četiri najbolje ekipe

- Damir Mrvec

Rukometaši­ce Podravka Vegete plasirale su se u polufinale Kupa EHF-a. Ne samo da su uspjele sačuvati plus četiri iz prve utakmice protiv njemačkog sastava Thüringen već su i u uzvratu slavile. Bilo je 34:28 za Podravku. Najefikasn­ije kod Koprivniča­nki bile su Tsakalou i Mugoša sa šest, Milosavlje­vić s pet te Carlos s četiri pogotka. Posljednji su put Koprivniča­nke bile u polufinalu jednog europskog kupa 2008. godine kada su u dvije utakmice ispale od norveškog Larvika za samo jedan pogodak. U Koprivnici je bilo plus dva, u uzvratu plus tri za Norvežanke. A posljednje finale „kokice“su igrale 2006. godine kada su dvaput izgubile od mađarskog Ferencvaro­ša s po jedan razlike. Inače, Podravka u svojim vitrinama ima samo jedan osvojeni europski klupski trofej – Ligu prvakinja iz 1996. godine.

Treći put u povijesti

Koprivniča­nke će u polufinalu igrati protiv danskog Herninga, koji je u dvije utakmice četvrtfina­la bio bolji od rumunjske Glorije Bistrite. Prve su utakmice na rasporedu 4. ili 5. travnja, a uzvrati tjedan dana poslije. Podravka će se prvi susret igrati u gostima. Zanimljivo je da ove sezone imamo dva hrvatska ženska klub u polufinalu europskih kupova. Lokomotiva je u subotu izborila polufinale Challenge kupa. Ovo je treći put u povijesti europskih rukometnih kupova da su Podravka i Lokomotiva u jednoj sezoni u dva polufinala.

U polufinalu još dvije Hrvatice

Prvi se put to dogodilo 1996. godine. Podravka je te godine osvojila Ligu prvakinja, a Lokomotiva

je u finalu Kupa kupova izgubila od njemačkog Lützellind­ena. Dvije godine poslije Podravka je došla do polufinala Lige prvakinja, a Lokomotiva do finala Kupa kupova. Koprivniča­nke su ispale od bečkog Hypa, a Lokosice od norveškog Baekkelage­tsa.

U polufinalu Kupa EHF-a imat ćemo još dvije hrvatske igračice, Andreju Kobetić i Katarinu Ježić,

Siofok.• koje igraju za mađarski

Lokomotiva je još u subotu izborila polufinale Challenge kupa izbacivši ŽRK Bjelovar

 ??  ?? LAMPRINI TSAKALOU Grčka rukometaši­ca postigla je šest pogodaka u pobjedi Podravke 34:28
LAMPRINI TSAKALOU Grčka rukometaši­ca postigla je šest pogodaka u pobjedi Podravke 34:28

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia