Večernji list - Hrvatska

Beroš: Mladi u Zadru, Šibeniku i Splitu okupljaju se, piju i zabavljaju u kafićima sa zatamnjeni­m staklima

-

U Hrvatskoj je 48 novih slučajeva zaraze, a ukupno je 1011 oboljelih od COVID-19. Oporavljen­ih je 88, 15 više nego jučer, ali još je jedna osoba preminula, riječ je o pacijentu u KB-u Dubrava, pa se tako broj umrlih popeo na sedam, izvijestil­i su jučer iz Nacionalno­g stožera. Na respirator­u je 35 bolesnika, jedan više u odnosu na jučer, i to u Splitu. Ministar Vili Beroš pohvalio je jučer građane koji poštuju mjere, ali izrazio nezadovolj­stvo vijestima koje dobiva od kolega i prijatelja iz Zadra, Splita i Šibenika da se ondje mladi i dalje okupljaju u kafićima sa zatamnjeni­m staklima i druže se, piju i zabavljaju .

– Time ugrožavaju sebe, zdravlje svoje obitelji i zdravlje nacije – kazao je ministar Beroš.

I ministar Davor Božinović poručio je onima koji se tako okupljaju da dovode u opasnost sebe i svoju obitelj. Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak upozorio je da Takvim ponašanjem mladi ugrožavaju sebe, svoju obitelj i zdravlje nacije, kazao je Beroš će se posljedice takvog ponašanja uskoro vidjeti.

– Molim sve koji još nisu shvatili da su to teške situacije koje mogu završiti smrću. Molimo sugrađane na jugu da pokažu da su bolji od drugih – ne dajte koroni da se širi – kazala je ravnatelji­ca Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ Alemka Markotić.

Zadarska policija jučer je izvijestil­a da su zatvorili jedan kafić nakon dojave o okupljanju više ljudi u njemu. Policija je u kafiću zatekla troje Zadrana i sve je prijavila Državnom inspektora­tu.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia