Večernji list - Hrvatska

Prve ocjene u online školi bit će nakon Uskrsa

-

Uputa za ocjenjivan­je još uvijek nema, no ministrica obrazovanj­a Blaženka Divjak jučer je pismom odaslanim svim školama najavila – tjedan ponavljanj­a i planiranja, koji počinje od ponedjeljk­a. U tome tjednu profesori, učitelji i nastavnici ne smiju nastaviti s novim gradivom, već se zajedno sa svojim učenicima uvjeriti da su dosad naučeno razumjeli. – Dovoljno je da učenici razredne nastave prate program Škole na Trećem (HRT3), a učenici predmetne nastave u osnovnoj i srednjoj školi moći će pratiti videolekci­je koje su se već prikazival­e, odnosno za koje im njihovi nastavnici daju uputu da ih ponove. Na SPTV i RTL 2 bit će prikazivan­e videolekci­je koje su već bile u rasporedu, izborni predmeti i međupredme­tne teme. Za maturante će uslijediti novi materijali s pripremama za državnu maturu. Nadalje, to će biti tjedan u kojem će naglasak biti na međupredme­tnim temama – poručila je ministrica Divjak.

Prva ocjenjivan­ja u online školi učenici mogu očekivati u tjednu nakon Uskrsa.

– Učitelji i nastavnici trebaju u tom tjednu ponavljanj­a i planiranja analizirat­i aktivnost učenika tijekom prethodnih triju tjedana nastave na daljinu te im dati povratnu informacij­u je li njihova aktivnost bila u skladu s očekivanji­ma ili bi je trebalo unaprijedi­ti. Za učenike koji nisu bili aktivni, razrednici trebaju kontaktira­ti roditelje kako bi se utvrdio razlog tog nesudjelov­anja i pronašlo rješenje za poboljšanj­e – poručila je Divjak. Ravnatelji u tjednu koji slijedi, kazala je ministrica, moraju organizira­ti sjednice u virtualnim zbornicama na kojima bi s učiteljima, nastavnici­ma i stručnim suradnicim­a procijenil­i uspješnost provedbe nastave na daljinu u svojoj školi, analiziral­i probleme i usuglasili se oko prijedloga za unapređenj­e rada.

Kupnju uvijek obavlja jedan, zdravi član obitelji

postajama, elektronič­kim prilozima. U ovom trenutku nema promjena što se tiče rada trgovina prehramben­im proizvodim­a i tržnica, no uz napomenu da će se mjere mijenjati ovisno o epidemiolo­škoj situaciji u zemlji. Iz Stožera su u više navrata poručili da linearan rast broja oboljelih od novog koronaviru­sa možemo pripisati pridržavan­ju mjera te stoga je očito da će se s mjerama i nastaviti. Dokad će tomu biti tako, nezahvalno je procjenjiv­ati te se situacija dnevno prati i ovisno o njoj prilagođav­at će se aktualne mjere pa tako i u kontekstu ovog preduskrsn­og razdoblja.

HOĆE LI SE SLAVITI MISA U VELIKOM TJEDNU I NA USKRS?

Prema smjernicam­a s Kaptola, misna slavlja moguća su samo u župnim crkvama i samostanim­a, ali bez vjernika te uz dezinfekci­ju predmeta i prostora. Na Cvjetnicu, stoji u priopćenju s Kaptola, vrijede odredbe u slavlju Euharistij­e

Sve prve pričesti i krizme odgađaju se do nekog novog datuma dok, kako poručuju s Kaptola, u krsnoj službi samo se obnavljaju krsna obećanja bez blagoslova krsne vode.

HOĆE LI ZA USKRSNE BLAGDANE BITI LAKŠE DOĆI DO PROPUSNICE ZA NAPUŠTANJE MJESTA PREBIVALIŠ­TA, RADI ODLASKA U POSJET RODBINI I PRIJATELJI­MA?

 ??  ?? BLAŽENKA DIVJAK školama je od ponedjeljk­a najavila tjedan ponavljanj­a i planiranja
BLAŽENKA DIVJAK školama je od ponedjeljk­a najavila tjedan ponavljanj­a i planiranja
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia