Večernji list - Hrvatska

Poljska uvodi dopisno glasovanje?

-

prošli je tjedan dobila izvještaj obavještaj­ne zajednice koja smatra da je Kina namjerno umanjila broj zaraženih i umrlih od virusa. Zapadni mediji pišu da i stanovnici Wuhana sumnjaju u službene brojke koje iznose 81.589 zaraženih i 3300 umrlih. Dodatno su to potaknule tisuće urni koje su dostavljen­e pogrebnim poduzećima u Wuhanu.

– Realnost je da smo mogli bolje proći da je Kina bila otvorenija – rekao je američki potpredsje­dnik Mike Pence.

“Samo odvlačite pozornost”

Znanstveni­ci u Wuhanu, pisao je prije mjesec dana kineski Caixin Global, još su na kraju prosinca 2019. utvrdili pojavu virusa, ali politika je zdravstven­im službenici­ma naredila 1. siječnja da prekinu testove, unište uzorke i zaustave širenje vijesti. Novinar Hu Xijin pak uzvraća Zapadu da tim optužbama žele skrenuti pozornost s velikog broja umrlih i slabe reakcije na pandemiju.

Nacionalis­tička konzervati­vna stranka na vlasti u Poljskoj razmišlja o organizira­nju predsjedni­čkih izbora 10. svibnja isključivo dopisnim putem dok se čuju brojni pozivi za njihovu odgodu zbog pandemije, rekao je u četvrtak potpredsje­dnik parlamenta Ryszard Terlecki. Konzervati­vna stranka Pravo i pravda ne želi odustati od održavanja izbora 10. svibnja, premda oko 65 posto Poljaka, pokazuje anketa, parlamenta­rna oporba i mnogi zdravstven­i stručnjaci traže odgodu izbora zbog opasnosti od zaraze.

 ??  ?? TRAGEDIJA Baš kada se zemlja, pogotovo New York, mora boriti protiv virusa, stigao je ekonomski šok
TRAGEDIJA Baš kada se zemlja, pogotovo New York, mora boriti protiv virusa, stigao je ekonomski šok

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia