Večernji list - Hrvatska

Ni Zadar se ne ljuti, barem ne mora isplatiti bonuse

-

Nakon odbojkaško­g i Hrvatski košarkaški savez donio je odluku o okončanju nacionalno­g prvenstva. Za razliku od odbojkaša, koji su za konačni poredak priznali na tablici zatečeno stanje, košarkaši su odlučili poništiti sva prvenstva i u istom sastavu odigrati ona iduća. Nije ta odluka svima dobro sjela, a najviše su se bunili drugoligaš­i (Jazine, Bosco) kojima je tako oduzeta prilika za ulazak u najviši rang natjecanja. S obzirom na to da je HKS mogao odlučiti – poput kolega iz Litve i Belgije – proglasiti prvaka, a to bi u našem slučaju bio Zadar, očekivali smo iz tog kluba snažno negodovanj­e. No od toga ni traga ni glasa pa nam se čini da ima uporište i priča koja kruži i kaže da poslovodst­vu Zadra i odgovara da nisu prvaci jer bi u tom slučaju morali isplatiti igračima nekoliko stotina tisuća kuna bonusa.

Evo kako je pak na odluku Saveza reagirao trener Zadra, fetivi Zadranin Danijel Jusup:

– Odluka je u redu. Da se proglasio prvak, a još se ima toliko za igrati, pa i doigravanj­e, to bi onda više bilo forme radi. Ako jedne godine i nema prvaka, nije to tragedija.

Cibonin Ivan Velić pak ističe: – U ovim okolnostim­a odluka HKS-a je korektna jer netko tempira formu za završnicu. Sjetite se samo lanjskog prvenstva kada je nas Cedevita u osnovnom dijelu sezone dobivala s po 20 razlike, a mi smo ih u finalu pobijedili s 4-0. Ne bih ja imao ništa protiv ni da su Zadar proglasili prvakom, no ne znam koliko bi to i njih same radovalo.

S odlukom HKS-a suglasan je i trener Splita Ivica Skelin:

– Ako su čelni ljudi javnog zdravstva poručili da bi sve ovo s koronaviru­som moglo potrajati do početka lipnja, onda se doista nema kada završavati HT Premijer liga. Jer, ne zaboravite, nakon tri mjeseca nebavljenj­a sportom vi trebate četiri do šest tjedana da biste ponovo počeli igrati. Početi igrati odmah od nule bilo bi opasno za zdravlje igrača.

 ??  ?? TRENER ZADRA JUSUP: Ako jedne godine i nema prvaka Hrvatske, nije to tragedija. Bitno je da mi sačuvamo klubove i sport
TRENER ZADRA JUSUP: Ako jedne godine i nema prvaka Hrvatske, nije to tragedija. Bitno je da mi sačuvamo klubove i sport

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia