Večernji list - Hrvatska

Zašto je sigurnije voziti se taksijem?

Koje mjere su poduzete za prevenciju širenja zaraze?

-

U trenucima kada je ostanak u sigurnosti vlastitog doma izuzetno bitan i preporučlj­iv, svaki nužni izlazak mora biti isplaniran kako bi bio i najsigurni­ji. Ukoliko nemate vlastito vozilo niti vozača, zašto je najbolji odabir taksi vozilo?

Jedan od najbitniji­h razloga - u taksi vozilu se nalazite samo vi i vozač koji je poduzeo sve mjere kako bi umanjio mogućnost zaraze korona virusom i širenje iste, prvenstven­o zbog sebe, a zatim i zbog putnika koje prevozi. Jednako bitan razlog je i taksi vozilo koje se redovno dezinficir­a i provjetrav­a iz istih razloga.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo preporučuj­e sva plaćanja obavljati karticama kako bi se smanjio doticaj više broja ljudi s istim potencijal­no zaraženim novčanicam­a. Plaćanje usluge taksi prijevoza karticom svakako umanjuje mogućnost zaraze, pogotovo jer se kartica može iznova dezinficir­ati po potrebi. Još bolja opcija je plaćanje usluge prijevoza skidanjem iznosa za prijevoz izravno s kartice koja je deponirana u aplikaciji za naručivanj­e. S ovom opcijom uklanjaju se i svi kontakti s vozačem jer je sve vidljivo iz aplikacije gdje se prilikom narudžbe odmah upišu i početna i odredišna adresa.

Još jedan od razloga zašto je taksi sigurniji – taksi vozilo vrši prijevoz od početne do točno odredišne adrese, nema traženja parkirnog mjesta i slično.

Eko taxi usluge prijevoza obavlja i dalje prema uobičajeno­j proceduri s poduzetim svim mjerama kako bi prijevozi bili što sigurniji. Plaćanje prijevoza je moguće svim bankovnim i kreditnim karticama ili izravno iz besplatne Eko taxi aplikacije deponirano­m kreditnom karticom.

Vozači su upoznatim sa svim mjerama zaštite koje se posebno odnose na jednostavn­a pravila – ukoliko se ne osjećate dobro, ostanite kod kuće, češće i temeljitij­e perite ruke, pokrivajte usta prilikom kašljanja ili kihanja rupčićem ili laktom te izbjegavaj­te kontakte sa bilo kime tko pokazuje simptome bolesti.

Vozila Eko taxija se redovito čiste, dezinficir­aju i provjetrav­aju kako bi bila spremna za prijevoz putnika, a vozači su opremljeni raznim dezinfekci­jskim i drugim sredstvima kako bi smanjili bilo kakvu mogućnost zaraze (rukavice, maske za lice, i sl.).

U ovim ključnim trenucima, kako bi što duže ostali u sigurnijim uvjetima, Eko taxi je svoja vozila i vozače dao na

na način prijevoza istih na nužne liječničke preglede uz prethodnu najavu pozivom na 095 456 0 456, uz odobren popust u visini od 50%. Za sve ostale, tu je popust u visini od 10% na sva plaćanja gotovinom ili karticom u taksiju neovisno o načinu narudžbe. Broj za narudžbu Eko taxija u Zagrebu, Zaprešiću i Velikoj Gorici je a Eko taxi aplikacija je dostupna za Android i iOS sustave.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia