Večernji list - Hrvatska

THE SINNER 3 / USA NETWORK Serija obrađuje mirne ljude koji počnu ubijati

- Radnja se događa 20 godina nakon filma ‘Star Trek: Nemesis’, a Picard je djedica koji uzgaja svoj vinograd Nekoliko paralelnih radnji, zbunjujući flashbacko­vi i loša akcija obilježje su serije koja je razočarala

filma. Picard odluči potražiti Soji, a kako mu Federacija nije dala brod, okupi sam svoju posadu. Tu su kapetan Rios (Santiago Cabrera) i njegov brod Sirena, Raffi (Michelle Hurd), bivša Picardova prijatelji­ca i bivša ovisnica o alkoholu, Dr. Agnes Jurati (Alison Pill) i romulanski izbjeglica Elnor (Evan Evagora), koji Picarda zna od djetinjstv­a.

Četiri epizode bez radnje

Dok je Picard samo skupio ekipu i krenuo u potragu, prošle su još četiri epizode u kojima se nije događalo gotovo ništa. Kako bi nas ipak malo napravili nostalgičn­ima, autori su počeli ubacivati stare likove pa smo vidjeli i La Forgea, Rikera, Troi, Datu, pa čak i Sedmu od Devet, borgovsku radilicu iz Voyagera koja se pojavi na napuštenoj borgovskoj kocki na kojoj se nalazi Soji. Autor serije je Michael Chabron, talentiran­i romanopisa­c i veliki fan Star Treka, koji je scenarij pisao s Alexom Kurtzmanom. Željeli su, kažu, stvoriti psihološki show, nekakvu studiju o čovjeku u teškim vremenima. A jedino što su napravili jest nekoliko paralelnih radnji, zbunjujući­h flashbacko­va i plaha akcija. A fanovi su od Star Treka navikli na puno više misterija, pogotovo ako gledamo “Star Trek: Discovery”. Ako vam je do Star Treka, onda bolje pogledajte reprize starih serija, pogotovo “Deep Space Nine”.

Detektiv Harry Ambrose (Bill Pullman) vratio se u trećoj sezoni serije koja nam u svakoj novoj godini donosi i novog glavnog junaka koji ubije nekoga, a mi se svaki put pitamo: “Kako je moguće da ovakva osoba nekog ubije?”

E, to “kako je moguće” ponovno istražuje Ambrose. Ubojica je ovog puta Jamie (Matt Bomer), suprug, otac i mirni srednjoško­lski profesor koji poludi kad mu se na vratima pojavi kolega s fakulteta Nick (Chris Messina). Dobro, ali ipak slabije od prethodne dvije sezone.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia