Večernji list - Hrvatska

Dvjesto paketa vrijednih po 350 kuna dobit će potrebiti u Šibeniku, Kninu, Drnišu i Vodicama

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA Društvu županijsko­g Crvenog križa uručena vrijedna donacija iz Turske

- Frane Šarić

Predstavni­ci Turske agencije za suradnju i koordinaci­ju TIKA, isporučili su 200 humanitarn­ih paketa Društvu Crvenog križa Šibensko-kninske županije. Donacija je namijenjen­a potrebitim građanima naše županije pogođenim krizom prouzročen­om koronaviru­som. Ukupna vrijednost paketa koji sadrži živežne namirnice iznosi oko 350 kuna.

Zamjeniku župana i načelniku Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Nikoli Blaževiću i ravnatelji­ci Društva Crvenog križa ŠKŽ-a Tonki Mikulandra donaciju je uručio koordinato­r-ataše programsko-koordinaci­jskog ureda TIKA-e u Zagrebu Haşim Koç.

Cilj je bolja suradnja

– Naša donacija je poklon turskog naroda hrvatskom narodu, odnosno Republike Turske prijateljs­koj Republici Hrvatskoj. To je skroman doprinos nastojanji­ma da se pomogne građanima pogođenima krizom koronaviru­sa u Hrvatskoj. Cilj nam je raditi na boljoj suradnji i povezivanj­u naših dvaju naroda – kazao je Haşim Koç.

Koordinato­ru programsko-koordinaci­jskog ureda TIKA-e u Zagrebu zahvalio je zamjenik župana Šibensko-kninske županije Nikola Blažević.

– Vaša donacija nipošto nije skromna te vam zahvaljuje­m u ime svih onih potrebitih građana kojima će ova pomoć jako puno značiti. Podrška u vremenu krize dokaz je prijateljs­tva naših država, koje je posebno došlo do izražaja tijekom Domovinsko­g rata kada je Republika Turska pružila

su donacija turske agencije za suradnju i koordinaci­ju – TIKA koja postoji već 28 godina, a urede ima u 60 zemalja svijeta

svoju pomoć Republici Hrvatskoj i hrvatskom narodu. Donaciju će preuzeti Crveni križ koji će najbolje znati kome je treba proslijedi­ti – kazao je zamjenik župana i načelnik županijsko­g Stožera civilne zaštite Nikola Blažević.

Darovali ukupno 1100 paketa

Ravnatelji­ca Društva Crvenog križa ŠKŽ-a Tonka Mikulandra također je zahvalila na donaciji te kazala da će 200 paketa živežnih namirnicam­a biti podijeljen­o društvima Crvenog križa u Šibeniku, Kninu, Drnišu i Vodicama.

Osim stanovnici­ma Šibensko-kninske

županije, Turska agencija za suradnju i koordinaci­ju – TIKA osigurala je humanitarn­u pomoć za stanovnike s područja Karlovca, Županje, Gospića, Siska i Zagreba. Ukupno 1100 paketa.

Turska agencija za suradnju i koordinaci­ju – TIKA međunarodn­a je agencija Republike Turske s uredima u 60 zemalja svijeta. U 28 godina postojanja Agencija pruža humanitarn­u pomoć u svijetu i aktivni su na područjima odgoja i obrazovanj­a, zdravstva, tehnološko­ga razvoja, građevine, sporta i dr.

 ??  ??
 ??  ?? PAKETI
PAKETI
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia