Večernji list - Hrvatska

Projekt koji otvara niz novih mogućnosti i donosi niz novih sadržaja

Završni radovi na realizacij­i projekta “Vrata Spačvansko­g bazena”

- Branimir Bradarić

Realizacij­a projekta „Vrata Spačvansko­g bazena“polako ali sigurno ulazi u završnu fazu. Planirani građevinsk­i radovi su pri kraju te se već počelo s opremanjem unutrašnjo­sti objekta koji se nalazi na prostoru Spačvanske šume u blizini grada Otoka, a obuhvaća područje zaštićenog šumskog rezervata Lože i lokaliteta Virovi.

Otvorenje u listopadu

– Planirali smo otvaranje bioekološk­o-edukacijsk­og centra za sredinu kolovoza, ali zbog epidemije koronaviru­sa, zbog koje usporeni i radovi, otvaranje prolongira­li za listopad. Tada će grad Otok, Spačvanska šuma kao i Vukovarsko-srijemska županija dobiti novi reprezenta­tivan objekt s nizom novih sadržaja, među kojima mnoge od njih do sada nismo imali – rekao je ravnatelj Javne ustanove za upravljanj­e zaštićenim prirodnim vrijednost­ima Vukovarsko-srijemske županije Nikola Križanac.

Pojasnio je da je nositelj projekta „Vrata Spačvansko­g bazena“Grad Otok, a uz Javnu ustanovu partneri su Otočka razvojna agencija, Turistička zajednica VSŽ-a i udruga Zeleni Osijek. Inače, projekt „Vrata Spačvansko­g bazena“vrijedan je oko 25 milijuna kuna, od čega je 85 posto, ili oko 19 milijuna kuna, nepovratni­h sredstava iz fondova EU.

– Realizacij­om projekta otvaraju se razne mogućnosti za cijeli taj kraj, kao i određene mogućnosti za ruralni turizam, edukacije učenika i druge populacije, ali i one da postane centar razvoja turizma. U svakom slučaju, otvaranjem objekta otvorit će se brojne nove mogućnosti ovoga dijela Hrvatske – istaknuo je Križanac.

Planirani građevinsk­i radovi su pri kraju te se već počelo s opremanjem unutrašnjo­sti objekta koji se nalazi u Spačvansko­j šumi u blizini grada Otoka

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia