Večernji list - Hrvatska

Vrtić “Pčelica” lani je obnovljen pa više nema liste čekanja

-

Lani je čazmanski dječji vrtić dograđen i obnovljen, a projekt vrijedan 6,3 milijuna kuna financiran je iz fonda EU. U vrtić u Čazmi već se više puta tijekom godina ulagalo, no ovo je najveći zahvat do sada. Dograđene su dvije sobe, garderoba, praonice, kuhinja je proširena i rekonstrui­rana, terase su natkrivene i zatvorene, a vrtić je dobio novi namještaj, didaktiku i opremu za rad te novoopreml­jeno i uređeno igralište.

– Riječ je o velikom projektu, najvećem nakon Čazme Nature, koji znatno doprinosi poboljšanj­u standarda i kvalitete usluge i rada u ovoj ustanovi – rekao je gradonačel­nik Dinko Pirak.

U vrtiću sada nema listi čekanja i sva su djeca upisana zahvaljuju­ći ovoj dogradnji i proširenju. Zaposleni su i novi djelatnici, četiri odgojitelj­ice i spremačica, tako da je u čazmanskom DV-u “Pčelica” rade 32 zaposlenik­a.

– Novi prostor u uporabi je od ožujka, no pandemija koronaviru­sa privremeno je zatvorila vrtić. Popuštanje­m mjera djeca se polako vraćaju u našu ustanovu – zadovoljna je ravnatelji­ca Martina Kovač.

U vrtiću se provodi i projekt “Za čazmanske mališane zajedno“, kojim je omogućen boravak u vrtiću djeci čiji roditelji rade u popodnevno­j smjeni te zahvaljuju­ći kojemu je također zaposleno nekoliko odgajatelj­a i stručnih suradnika. Cijena za korisnike vrtića nije se mijenjala već više od 10 godina, a iz gradskog proračuna financira se dvije trećine ekonomske cijene po polazniku.

 ??  ?? Obnovljeni i dograđeni vrtić obišao je i gradonačel­nik Čazme Dinko Pirak, a istaknuto je i da se cijena vrtića nije mijenjala već više od 10 godina
Obnovljeni i dograđeni vrtić obišao je i gradonačel­nik Čazme Dinko Pirak, a istaknuto je i da se cijena vrtića nije mijenjala već više od 10 godina

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia