Večernji list - Hrvatska

Vratio se iz Irske da bi otvorio obrt, uselio u Tehno park

-

Gradonačel­nik Garešnice Josip Bilandžija potpisao je ugovor o korištenju poslovnog prostora u poslovnoj zgradi Tehno parka s novim korisnikom Marijem Rakarićem iz Kajgane, vlasnikom obrta za telekomuni­kacije i elektroteh­niku ProTech Fiber. Rakarić je mladi magistar elektroteh­nike i povratnik iz Irske u kojoj je radio tri godine, a na pokretanje poslovanja u Garešnici privukli su ga, kaže, odlični uvjeti koje poduzetnic­ima osigurava Grad Garešnica.

– Izuzetno sam zadovoljan što mladi visokoobra­zovani poduzetnic­i prepoznaju sve aktivnosti i mjere koje Grad poduzima s ciljem razvoja poduzetniš­tva i ovdje vide svoju šansu za pokretanje posla. Ovo je primjer da su i manji gradovi privlačni poduzetnic­ima koji imaju viziju i znanje. Danas je svijet globalno selo čime se njima otvara mogućnost da rade u Garešnici, a posluju s cijelim svijetom. Posebno mi je drago što se Mario odlučio vratiti u Garešnicu i što će stečeno radno iskustvo u Irskoj primijenit­i u svome gradu – rekao je gradonačel­nik Bilandžija.

Istaknuo je i to da mladi poduzetnik može računati na daljnju potporu Grada i Poduzetnič­kog centra Garešnica. S novim stanarom Tehno parka popunjeno je šest od ukupno 14 novih poslovnih prostora u toj zgradi. Većina njih je veličine od 25 do 40 četvornih metara, a najveći je površine 151 kvadrat.

 ??  ?? Gradonačel­nik Garešnice Josip Bilandžija potpisao je ugovor o korištenju poslovnog prostora u poslovnoj zgradi Tehno parka s novim korisnikom Marijem Rakarićem
Gradonačel­nik Garešnice Josip Bilandžija potpisao je ugovor o korištenju poslovnog prostora u poslovnoj zgradi Tehno parka s novim korisnikom Marijem Rakarićem

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia