Večernji list - Hrvatska

Norijada odgođena za kraj ljeta, povorka ipak ide

- Robert Mihaljević

Tradiciona­lna norijada maturanata ovih se dana ipak neće održati jer to ne dopuštaju epidemiolo­ške mjere i upute za ograničava­nje broja ljudi na javnim mjestima zbog opasnosti od koronaviru­sa. Na prošlotjed­nom sastanku s maturantim­a u Koprivnici dogovoreno je da se norijada održi potkraj ljeta, jasno ako to epidemiolo­ška situacija bude dopuštala. Gradonačel­nik Koprivnice Mišel Jakšić, zamjenica gradonačel­nika Melita Samoborec i pročelnik Dario Jembrek održali su tom prigodom u gradskom parku kod paviljona sastanak s predstavni­cima maturanata i ravnatelji­ma škola. – Ovu školsku godinu svakako ćemo svi zapamtiti kao punu izazova, ispreplete­nu mnogim velikim događajima, a ponajviše nakon uvođenja online nastave zbog epidemije koronaviru­som – poručio je maturantim­a gradonačel­nik Mišel Jakšić. Naglasio je kako su, unatoč svemu, učenici i nastavnici pokazali visoku spremnost na prilagodbu novim načinima i metodama predavanja, učenja i ispitivanj­a. Pokazali su disciplini­ranost u izvršavanj­u svojih zadaća, seminara i projekata u koje su ugradili znanje, kreativnos­t i snalažljiv­ost u izradi sadržaja, dodao je. Zbog situacije s epidemijom COVID-19, poglavito zbog mjera propisanih za društvena okupljanja i održavanje koncerata u zatvorenim i na otvorenim prostorima, zasad je nemoguće održati tradiciona­lnu norijadu u organizaci­ji Grada Koprivnice.

Na sastanku prošli tjedan u središnjem gradskom parku zato je odlučeno da se u idućim danima organizira zajednička povorka maturanata Srednje i Obrtničke škole te Gimnazije, prema uputama i protuepide­mijskim mjerama nacionalno­g Stožera civilne zaštite RH. Norijada je, prema dogovoru gradonačel­nika Mišela Jakšića i predstavni­ka maturanata, odgođena za kraj ljeta, ako za to budu stvoreni svi epidemiolo­ški preduvjeti.

Turistička zajednica Koprivnice izvijestil­a je protekli tjedan kako se zbog situacije s epidemijom koronaviru­sa manifestac­ija Podravski motivi neće održati u planiranom terminu od 5. do 7. lipnja ove godine. Organizaci­ja tako velike manifestac­ija predstavlj­a rizik za posjetitel­je i izlagače. Postoji mogućnost održavanja tijekom ljetnih mjeseci ili u ranu jesen, ako epidemiolo­ška situacija to dopusti.

 ??  ?? Maturanti na sastanku s gradonačel­nikom u parku
Maturanti na sastanku s gradonačel­nikom u parku
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia