Večernji list - Hrvatska

U klupama po jedan učenik, a razmak između njih je 1,5 metar

-

Virski osnovci od prošlog su ponedjeljk­a ponovno sjeli u otočne školske klupe, a Dječji vrtić Smješko otvorio je vrata svim virskim mališanima. Tako su u praksi primijenje­ne nove upute HZJZ-a za rad predškolsk­ih ustanova i nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama u razvoju, izvijestil­i su iz virske uprave. – Naše su škole u Viru i Privlaci u suradnji s općinskim stožerima civilne zaštite na vrijeme pripremile higijenske i prostorne uvjete za povratak učenika – kaže ravnatelji­ca Verica Škibola za virski list. Kako su u svim odgojnim i obrazovnim objektima provedene i poštovane opće mjere sprečavanj­a širenja zaraze, virska je škola još uoči početka nastave bila dezinficir­ana i spremna za učenike, a nastava je organizira­na prema mjerama socijalnog distancira­nja, ističu s Vira.

– U klupama sjedi po jedan učenik, a one su razmaknute metar i pol. Imamo također pojačanu osobnu higijenu djece – dodaje Škibola.

Nakon koordinira­nja i sastanka s nastavnici­ma, određen je raspored dolazaka učenika u škole. Tako se u Područnoj školi na Viru nastava organizira od 8 sati za učenike drugog razreda, u 8.10 na rasporedu su učenici trećeg razreda, druga smjena počinje u 13 sati za učenike 1. razreda, a 4. razreda u 13.10 i 13.20 sati.

 ??  ??
 ??  ?? POVRATAK U ŠKOLE
POVRATAK U ŠKOLE

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia