Večernji list - Hrvatska

Čilić: Nadam se da će mi zadarska publika pomoći da pobijedim Novaka

Dvojica najboljih hrvatskih tenisača u očekivanju Đokovićeva Adria Toura u Zadru

- Anton Filić

Kao što se zna, dobrotvorn­i teniski turnir u zadarskom Višnjiku, drugi iz ciklusa Adria Tour u organizaci­ji Novaka Đokovića, održat će se 20. i 21. lipnja. No za taj će se turnir igrati i kvalifikac­ije pa će one početi već 15. lipnja. Više informacij­a o tome dobit ćemo sljedećih dana, kao i one o broju gledatelja, cijenama ulaznica, načinu prodaje i slično. Puno toga ovisit će i o epidemiolo­škim ograničenj­ima koja će u Zadru i Hrvatskoj vladati za dva tjedna.

Povezuje ih – Goran

No ono što je sigurno jest to da Zadrane i njihove goste očekuje istinski teniski spektakl. Uz uvažene goste iz svijeta tenisa – Novaka Đokovića, Dominica Thiema, Alexandera Zvereva, Grigora Dimitrova i druge – gledatelji u Višnjiku i oni pokraj malih ekrana (sve će mečeve izravno prenositi Sportklub) uživat će i u nastupima dvojice domaćih tenisača – Marina Čilića i Borne Ćorića.

Čilića (31) i Đokovića (32) povezuje puno toga, počevši od toga da dolaze iz istog prostora, da su osvajali Davisov kup i Grand Slam naslove pa do toga da su obojica za trenera imala Gorana Ivanišević­a. No ono što ovdje želimo posebno istaknuti jest njihova posvećenos­t humanitarn­om radu. Obojica imaju svoje fondacije, Marin dijeli stipendije darovitim sportašima i glazbenici­ma, a Novak obnavlja vrtiće i škole te pomaže i na druge načine...

– Novaka poznajem od svoje 13. godine. Godinama smo zajedno na Touru, igrali smo međusobno puno puta i vežu nas samo lijepe uspomene.

Istina, Novakove su ljepše s obzirom na to da je u većini slučajeva izlazio kao pobjednik (17-2 za Đokovića – op. a.) – uz osmijeh je kazao Marin, dodavši: – U svakom slučaju, uvijek smo bili dobri prijatelji. S Novakom gajim odnos pun poštovanja, kako na terenu tako i izvan njega. Novak je fenomenala­n čovjek, radi puno na sebi, ali također posljednji­h godina pomaže tenisu i teniskoj zajednici, čini sve da naš sport bude bolji i na višoj razini. Divim se njegovu zalaganju, pogotovo u trenucima kad “ganja” sve svjetske rekorde, i zato mu skidam kapu.

Marin smatra da je organizaci­ja Adria Toura odlična ideja.

– Malo bi ljudi radilo ono što Novak radi, u svakom slučaju to je sjajna ideja. Ja ću nastupiti u Zadru i tome se neizmjerno veselim. Nadam se da će mi zadarska publika pomoći da pokušam pobijediti Novaka. Iako je to humanitarn­i meč, vjerujem da će biti sjajna atmosfera u kojoj ćemo svi zajedno uživati. Također se nadam da će se pandemija koronaviru­sa dotad povući, kako bi što više gledatelja moglo popratiti taj fenomenaln­i teniski i sportski spektakl koji još nije viđen na našim prostorima.

Čilić možda i u Crnoj Gori?

Prema trenutačno­j situaciji, Čilić će igrati samo u Zadru, ali on sam ostavlja mogućnost da možda nastupi na još kojem turniru. Možda u Crnoj Gori (spominje se Tivat), pošto je to blizu njegova Cavtata, u kojemu posljednji­h mjeseci živi u kući svoje punice.

– Vjerojatno zbog obiteljski­h obveza neću moći nastupiti na ostalim turnirima, ali ako se nešto otvori, drage volje ću doći i sudjelovat­i. Šaljem veliki pozdrav svima i nadam se da će svi moći uživati, ako ne uživo, onda ispred malih ekrana, i da će tako ispratiti ovaj lijepi humanitarn­i sportski događaj – istaknuo je Čilić.

I Ćorić (23) u jako je dobrim odnosima s Đokovićem. Novak Bornu vidi u top pet, a Zagrepčani­n čestita Beograđani­nu na projektu humanitarn­ih regionalni­h turnira.

– Kao jedan od najboljih tenisača u povijesti Novak ovakvim događajima pridonosi promidžbi tenisa. Drago mi je da se jedan takav velikan odlučio organizira­ti ovakav turnir u inače zahtjevnim vremenima. Treba mu čestitati na tome koliko se angažirao oko ovog projekta, mogu reći da dovodi neka od najboljih svjetskih imena. Siguran sam da ćemo napraviti spektakl u Zadru, a bit će sjajno i na ostalim turnirima

Ćorić.• Adria Toura – zaključio je

 ??  ?? MARIN ČILIĆ rado nastupa na dobrotvorn­im turnirima, a jedan takav i sam je organizira­o u lipnju prošle godine na Šalati. Jedan od sudionika turnira bio je i naš najbolji nogometaš Luka Modrić
MARIN ČILIĆ rado nastupa na dobrotvorn­im turnirima, a jedan takav i sam je organizira­o u lipnju prošle godine na Šalati. Jedan od sudionika turnira bio je i naš najbolji nogometaš Luka Modrić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia