Večernji list - Hrvatska

Tražimo strateškog partnera za tvornicu kad Meggle ode

-

“Cilj nam je zadržati 160 radnih mjesta i da osječka mljekara nastavi surađivati s kooperanti­ma”

Potpredsje­dnik HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić komentirao je jučer slučaj Meggle te istaknuo da je cilj zadržati 160 radnih mjesta te da osječka mljekara nastavi raditi i surađivati s kooperanti­ma.

– Meggle ostaje ovdje do kraja godine, a do tada imamo vremena naći strateškog partnera koji je spreman preuzeti tvornicu i nastaviti s proizvodnj­om. Upoznao sam i premijera Andreja Plenkovića s problemati­kom pa očekujemo da će se Vlada uključiti kako bismo spasili radna mjesta i proizvodnj­u – kazao je Anušić, koji očekuje da će “sve završiti dobro”. Tko su potencijal­ni strateški partneri, nije mogao otkriti jer razgovori još traju.

Anušić se osvrnuo i na novu financijsk­u perspektiv­u Europske unije te istaknuo da je unutar dogovorene 22 milijarde eura osigurano 400 milijuna eura više za regije kojima je potrebna dodatna potpora jer imaju problema u gospodarst­vu i demografij­i. Usto, osigurano je 100 milijuna eura više za ruralni razvoj. Nastavlja se, poručio je, Projekt Slavonija, Baranja i Srijem.

– Ishođena je građevinsk­a dozvola za Regionalni distribuci­jski centar za voće i povrće i u kolovozu raspisujem­o natječaj za gradnju. Regionalni centar za gospodaren­je otpadom u fazi je projektira­nja – naveo je Anušić. Za KBC Osijek, pak, istaknuo je da će u idućih godinu dana prikupiti potrebnu dokumentac­iju te bi

2022.(slš)• gradnja trebala početi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia