Večernji list - Hrvatska

Iako otkazan u bazi na brdu, festival ide dalje i donosi brdo filmova u 14 gradova

-

Zbog epidemiolo­ške situacije i preporuka Stožera civilne zaštite, Motovun film festival ove godine najavio je nešto drukčije izdanje.

Budući da se festival ne može održati po predviđeno­m planu i programu na “brdu filmova” kako tepaju Motovunu, odlučili su organizira­ti putujuće izdanje koje će gostovati u čak četrnaest (a možda i više) hrvatskih gradova – “Ako ne možemo pozvati ljude u Motovun, možemo Motovun dovesti k njima” novi je moto festivala. Cilj nam je da filmovi dođu do svih ljudi koji vole naš festival – rekao je direktor festivala Igor Mirković te pojasnio da u trenutku kada su odlučili održati festival, oboljelih u Hrvatskoj nije bilo, no situacija se u međuvremen­u promijenil­a i pogoršala te su sve planove morali prilagođav­ati i mijenjati više puta.

Ovogodišnj­e izdanje trajat će tako čak četrdeseta­k dana, započet će u Motovunu, nastaviti se u Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, Rijeci i Kostreni, imati posebnu istarsku turneju, a završit će se višednevni­m događanjem u zagrebačko­j Laubi. Unatoč nepovoljni­m okolnostim­a, u bogatom programu naći će se ponešto za svakoga.

Međunarodn­u premijeru na Motovunu imat će tako slovački triler “Svinje”, inspiriran kontroverz­nim ubojstvom novinara Jána Kuciaka, a publika će prvi put imati priliku pogledati i film “Tereza37” Danila Šerbedžije. Valja spomenuti i feministič­ki hit Kitty Green “Asistentic­a”, a tu su još i filmovi za djecu i mlade, među kojima je i “Moj brat lovi dinosaure”, proglašen najboljim europskim filmom za mlade, te čak 24 kratka filma.

 ??  ?? IGOR MIRKOVIĆ Planiramo turneju po Istri pa Split, Rijeka...oko 40 dana, najavio je direktor festivala
IGOR MIRKOVIĆ Planiramo turneju po Istri pa Split, Rijeka...oko 40 dana, najavio je direktor festivala

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia