Večernji list - Hrvatska

Slaven Bilić je pristupača­n, s njim lako postaneš prijatelj

Veznjak Filip Krovinović odigrao je važnu ulogu u promociji WBA

- Edi Džindo

Slaven Bilić zasluženo je kao trener i svojevrsni vođa West Bromwich Albiona dobio enormnu pozornost i pohvale hrvatske i engleske nogometne javnosti u povodu direktnog ulaska u Premier ligu u prvoj sezoni u klubu. Istina, “Super Slav” je uvelike zaslužan za odličan rezultat, ali još jedan Hrvat igrao je jako veliku ulogu u jednoj od najturbule­ntnijih sezona engleskog Championsh­ipa u povijesti.

Slavilo se do jutarnjih sati

Riječ je o Filipu Krovinović­u (24), napadačkom veznjaku iz Zagreba, koji je na Bilićevo inzistiran­je došao na posudbu iz portugalsk­og velikana Benfice te u West Bromu odigrao najbolju sezonu svoje karijere. Brojke od tri pogotka i četiri asistencij­e u 40 nastupa nisu stvaran pokazatelj onoga što je Zagrepčani­n pružio u godinu dana u vrapcima, pružio je puno više na mnogim drugim statističk­im frontama.

Filip se već dan nakon velike pobjede vratio u Zagreb, nakon leta htio se malo odmoriti od utakmice i feštanja pa nam se javio dan poslije.

– Feštanje nakon utakmice bilo je odlično, sve je dobro prošlo. Najprije smo otišli pozdraviti navijače i podružiti se s njima, pa smo u svlačionic­i međusobno držali govore za kraj sezone, onda pod tuš, pa smo u hotelu u kojem smo bili slavili, što bi se reklo, do ranih jutarnjih sati. Odmah sam se ujutro nakon toga sam spakirao i otišao na let za Zagreb – započeo je osjetno raspoložen­i veznjak.

Iako je na početku sezone bilo manjih problema zbog koljena, Krovinović se u drugom dijelu sezone vratio i uspio pomoći momčadi pri ostvarenju golemog uspjeha te je u konačnici prezadovol­jan.

– Imao sam nezgodan period s koljenom koje sam već i operirao, ali kad sam ušao u ritam, skupio sam jako puno minuta, uz to nešto zabio i asistirao, pomogao prema naprijed i nazad. Sve u svemu, jako uspješna sezona za mene – rekao je Krovinović te nastavio na temu engleskog Championsh­ipa:

– Fasciniral­o me je koliko je ovdje kvalitetni­h igrača. Istina, u engleskom nogometu igra se žešće i tvrđe, ali ostao sam iznenađen kad sam vidio koliko pravih “španera” ima. Ni u jednoj utakmici ne postoji favorit, imaš jak ritam utakmica i još u tom jakom ritmu kvaliteta igre ne opada. Jači je i od portugalsk­e lige, sigurno je po kvaliteti odmah iza liga petice.

Krovinović je došao u WBA isključivo na poziv Bilića, a s bivšim hrvatskim izbornikom već je neko vrijeme bio u kontaktu.

– Sa Slavenom sam bio u kontaktu još na zimu kad me htio dovesti u Saudijsku Arabiju, ali Benfica me nije htjela pustiti. Ostali smo u kontaktu do ljeta kad sam opet bio na dispozicij­i, čuli smo se i bez problema dogovorili sve.

Odgovarao je Krovinović­u i lijep napadački stil nogometa, ali i sad već famozni Bilićev pristup. U britanskim medijima taj pristup pohvalili su i mnogi drugi nogometaši u klubu.

– Slaven je kao čovjek odličan.

 ??  ??
 ??  ?? OSTANAK Filip još ne zna vraća li se u Benficu ili ostaje kod Bilića
OSTANAK Filip još ne zna vraća li se u Benficu ili ostaje kod Bilića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia