Večernji list - Hrvatska

Tyson se vraća protiv Roya Jonesa

-

Lako postaneš dobar prijatelj s njim jer je pristupača­n, uvijek je tu za razgovor, a uz to bude i dobre zafrkancij­e. To je nešto što igračima jako treba. Kad rezultati krenu na dobro, ta se pozitivna atmosfera još i pojača, a kad se zaredaju lošiji periodi, uspio nas je dignuti i motivirati u razgovorim­a.

Osim samog nogometa, o svojem okruženju u posljednji­h godinu dana Krovinović nema loše riječi. Život u Birmingham­u, drugom najvećem gradu Velike Britanije, jako ga se dojmio.

– Ma grad je odličan, rekao bih nešto kao Zagreb, ali malo veći. Meni je grad po mjeri, sve radi, ima ljudi, stalno grad struji i u pokretu je. I s navijačima sam stvorio jako dobar odnos. Jako su lojalni i brzo su me zavoljeli. Samo šalju poruke: “Čudo si”, “Doktore”, “Ostani kod nas i iduće sezone, trebamo te”.

Nema klauzule o otkupu

Hoće li Filip ostati i iduće sezone u klubu kojem je posuđen ili će se pak vratiti u Benficu koja ga želi natrag?

– Još ne znam. Tek je završilo prvenstvo i još uvijek nismo počeli s pregovorim­a. U Benfici se malo promijenil­a situacija, otišao je trener Lage koji me nije stavljao, a da je on ostao u klubu, sigurno bih bio još bliže ostanku u Engleskoj. U mom ugovoru o posudbi nema nikakve klauzule po kojoj me WBA može otkupiti pa nije sve u mojoj kontroli ako me novi trener Jesus bude htio zadržati – kaže bivši U21 reprezenta­tivac, a sad je na redu odmor.

– Najprije ću biti na relaciji Zagreb – Petrinja jer mi je u Petrinji cijela obitelj pa ću uskoro na more na katamaran s bratićima, njihovim djevojkama i bližim prijatelji­ma. Ma uživancija – zaključuje nadasve pozitivni Krovinović.

BOKS

Nekad zastrašuju­ći boksački šampion Mike Tyson vraća se u ring s 53 godine, a za tu priliku sučelit će mu se dvije godine mlađi Roy Jones Jr., borac koji je bio svjetski prvak u četiri različite težinske kategorije, a još k tome je dobro igrao i košarku. A baš na toj ekshibicij­skoj priredbi, 12. rujna u američkom Carsonu, nastupit će i bivši NBA košarkaš Nate Robinson, a on će se tući s poznatim youtuberom Jakeom Paulom. Za oba dvoboja može se očekivati da će zapravo biti laki sparinzi.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia