Večernji list - Hrvatska

Gračan: Možda bi Majeru koristilo da ode na posudbu

Bio je supertalen­t, no Lovro Majer, osim bljeskova, u Dinamu ‘propada’

- Robert Junaci

Bila je to večer Lovre Majera, pogodak, asistencij­a, blokiranje suparnika i odličan udarac kojim je pogodio vratnicu samo su dio sjajno odrađene utakmice ovog 22-godišnjeg Zagrepčani­na u dresu Dinama u 2:0 pobjedi nad Varaždinom. Podsjetilo nas je to na dane kad je igrao u Lokomotivi, kad je svojim sjajnim igrama i zaslužio transfer u Dinamo. Nažalost, u dvije godine, koliko je sad ponovno stanovnik Maksimira (i kao klinac bio je u Dinamu, ali izabrao je drugi put preko Dubrave, Trnja i Lokomotive), nije igrao kao u lokosima i nije igrao kao ovog petka protiv Varaždina, a upravo smo takve partije od njega očekivali u ove dvije godine.

Otežale mu i ozljede

Doduše, nije ni dobio previše pravih prilika u kontinuite­tu. Najprije ga je u tome spriječila ozljeda, problemi s gležnjem nikako nisu prolazili i na kraju je morao na operaciju u Barcelonu. Zbog toga je propustio jesenski dio prvenstva, a u drugom dijelu odigrao je samo četiri utakmice sa svih 90 minuta, u ostalima je ulazio ili je zamijenjen. Postigao je jedan pogodak i dodao dvije asistencij­e.

U sezoni koja je upravo završila 27 nastupa čine se kao dobra statistika, no minutaža nije baš tako dobra, ni približno. U Ligi prvaka dobio je devet minuta u 1:4 porazu od Manchester Cityja, u kvalifikac­ijama imao je tri nastupa s ukupno 40 minuta. U 36 kola HNL-a 14 puta bio je u startnih 11, ukupno je odigrao malo više od 1200 minuta, u kupu je od tri utakmice igrao u dvije s ukupnih 90 minuta. Ovaj pogodak Varaždinu tek mu je drugi u sezoni, prvi je zabio u zadnjoj utakmici Nenada Bjelice protiv Istre.

U svojoj posljednjo­j sezoni u Lokomotivi imao je 34 nastupa, postigao je 14 pogodaka i imao pet asistencij­a, s daleko većom minutažom nego u Dinamu, igrao je više od 3000 minuta.

Naravno da se postavlja pitanje zašto u Dinamu nije pokazao sve ono što je pokazivao u Lokomotivi. Više je tu razloga. Jedan od njih sigurno je nedostatak kontinuite­ta, nekim je igračima teško doći u formu ili držati je ako igraju svaku drugu ili treću utakmicu. Nenad Bjelica puno je rotirao momčad kako bi imao svježinu u brojnim utakmicama koje su plavi imali kod kuće i u Europi i to mu je donijelo odlične rezultate. Nadalje, nije isto igrati u Dinamu ili nekim drugim klubovima, ovdje je pritisak veći, traži se dobra forma odmah. K tome je i konkurenci­ja daleko veća i treneri su lako iz velikog i kvalitetno­g kadra mogli odabrati nekog drugog igrača.

– Prvo treba reći da je riječ o igraču koji ima izuzetan talent, dečku koji je jako odgovoran. Ne znam zašto u Dinamu nije u ove dvije godine imao veću minutažu. No događa se, kad igrač nema kontinuite­t, uza sav svoj talent, počne se rađati crv sumnje. Ali on je doista golem potencijal, igrač

 ??  ??
 ??  ?? IGRAČ UTAKMICE Protiv Varaždina u petak pokazao je svoj talent
IGRAČ UTAKMICE Protiv Varaždina u petak pokazao je svoj talent

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia