Večernji list - Hrvatska

Marić: Uspjeli smo i u nemogućim uvjetima

-

I dok je pandemija koronaviru­sa sportska natjecanja diljem svijeta natjerala da padaju iz kalendara kao figure na šahovskoj ploči, jedne od rijetkih – Plazma Sportske igre mladih – su opstale. Zato je Split ovih dana bio centar amaterskog sporta Hrvatske, u kojem su se u sklopu državne završnice Igara okupili najbolji mladi sportaši i sportašice osnovnoško­lske i srednjoško­lske dobi iz cijele Hrvatske.

Po preporukam­a HZJZ-a

Državna završnica odigravala se na sportskim terenima diljem Splita u sedam sportskih disciplina.

Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti rade se prema standardim­a profesiona­lnih natjecanja koja uključuju profesiona­lne sportske terene, educirane suradnike kineziolog­e i profesore tjelesnog odgoja, profesiona­lne suce, delegate i vrhunski event menadžment.

S obzirom na cijelu situaciju s koronaviru­som, sigurnost i zdravlje djece bili su na prvom mjestu pa su sva natjecanja i boravak djece u Splitu bili organizira­ni prema preporukam­a HZJZ-a i Civilnog stožera RH.

Na sve što je do sada učinjeno iznimno je ponosan idejni začetnik projekta i predsjedni­k Igara gospodin Zdravko Marić:

– S puno sreće i ponosa mogu naglasiti da sam zaista jako zadovoljan što je sezona Plazma Sportskih igara mladih došla do samoga kraja što se tiče Hrvatske. Također sam sretan i zadovoljan zbog rekordnog broja djece i samim time što smo prvi put radili u ovim, usudio bih se reći, nemogućim uvjetima. Želio bih zahvaliti svim našim sponzorima, pokrovitel­jima, roditeljim­a, voditeljim­a, koordinato­rima, ali i posebno djeci što su s nikad većom srećom dolazili na terene, igrali se i nastupali. Sportske igre mladih u Bosni i Hercegovin­i i Srbiji još uvijek traju i nadamo se i tamo skorom završetku te se veselimo velikom međunarodn­om finalu. A međunarodn­a završnica također će biti u Splitu.

Igre aktivne u tri zemlje

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestac­ija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojn­e svjetske institucij­e, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori.

O kvaliteti natjecanja govore i brojke jer ova godina opet će biti rekordna po broju sudionika s više od 70.000 tisuća natjecatel­ja samo u Hrvatskoj.

A kada dodamo i činjenicu da su igre trenutačno aktivne još i u Srbiji i Bosni i Hercegovin­i, broj je još veći. Svake godine u sustavima Igara godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

 ??  ??
 ??  ?? COCA-COLA CUP najveći je turnir u malom nogometu koji se sedmu godinu organizira pod okriljem Igara mladih, a ove godine odigrano je više od 170 turnira u 120 gradova u Hrvatskoj
COCA-COLA CUP najveći je turnir u malom nogometu koji se sedmu godinu organizira pod okriljem Igara mladih, a ove godine odigrano je više od 170 turnira u 120 gradova u Hrvatskoj

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia