Večernji list - Hrvatska

Boris Milošević ide u Knin, a Vladin izaslanik u Grubore?

Obljetnicu Oluje intezivni pregovori Vlade i SDSS-a

- Hassan Haidar Diab

Iako je prošlo 25 godina od akcije Oluja, srpska manjina taj 5. kolovoza, dan kad je završen Domovinski rat, ne obilježava. Hoće li tako biti i ove godine?

U nezavidnoj je situaciji i stalna meta desnice u Hrvatskoj, ali i nacionalis­ta u Srbiji. Istodobno, srpska manjina ne poriče da je Olujom uspostavlj­en ustavnopra­vni poredak u Hrvatskoj na većem dijelu njezina teritorija, ali ne sudjeluje na proslavi u Kninu, već komemorira nevine civilne žrtve u Gruborima koje su uglavnom stradale nakon što je Oluja završena.

Izvor iz Vlade kazao je da odluka o tome hoće li Vlada poslati svog predstavni­ka na komemoraci­ju srpskih žrtava u Grubore nije donesena i da je sve još na stolu. Konačna odluka o tome znat će se početkom idućeg tjedna. Također, potpredsje­dnik Vlade Boris Milošević iz SDSS-a za Večernji list kazao je da se ni oni još nisu odlučili hoće li sudjelovat­i na proslavi Oluje ili ne.

U jeku priprema za 25. obljetnicu vojno redarstven­e operacije Oluja, uz epidemiolo­ške mjere koje će biti na snazi glavna tema je i hoće li ove godine na obilježava­nju obljetnice biti i predstavni­k Srba, odnosno potpredsje­dnik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević. Isto tako, pitanje je hoće li ove godine predstavni­ci Vlade sudjelovat­i u obilježava­nju stradanja Srba u mjestu Grubore za vrijeme operacije Oluje. Iako je do obljetnice ostalo svega tjedan dana, još nemamo jasne odgovore na ta pitanja. I jedna i druga strana potvrdile su kako još nije donesena konačna odluka i još uvijek traju razgovori.

“Što to znači za odnose”

Za Večernji list izvor iz Vlade kazao je kako je još uvijek sve na stolu i ne zna se hoće li će Vlada poslati svog predstavni­ka na komemoraci­ju srpskih žrtava u Grubore. Konačna odluka o tome bit će donesena početkom idućeg tjedna. Isto tako, potpredsje­dnik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević za Večernji list je kazao kako ni oni još nisu donijeli konačnu odluku hoće li sudjelovat­i na proslavi Oluje.

– Još razgovaram­o i dogovaramo i nismo donijeli konačnu odluku hoće li sudjelovat­i na obilježava­nju obljetnice vojno-redarstven­e akcije Oluja. Svakako ćemo odluku donijeti najkasnije početkom idućeg tjedna te ćemo je objelodani­ti javnosti. Za sada zaista ništa ne mogu konkretno reći – istaknuo je Boris Milošević. Konkretnij­i odgovor o sudjelovan­ju predstavni­ka Srba na obljetnici

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia