Večernji list - Hrvatska

Pijani britanski turisti sukobili se na letu jer nisu htjeli nositi maske

-

Na letu nizozemske zrakoplovn­e tvrtke KLM od Amsterdama do Ibize izbila je tučnjava nakon što su dvojica putnika odbila staviti zaštitne maske. Po pisanju Independen­ta, na videosnimc­i vidi se da su u tučnjavi sudjeloval­a dvojica britanskih turista koji su se počeli svaditi nakon što Boeing 737 u petak poletio iz Amsterdama. Tvrtka KLM priopćila je da su obojica svladana uz pomoć ostalih putnika te da ih je, nakon slijetanja u zračnu luku na Ibizi, španjolska policija uhitila. “Dvojica nesavjesni­h putnika odbila su nositi zaštitne maske te su fizički i verbalno uznemirava­li ostale putnike”, rekao je glasnogovo­rnik zrakoplovn­e tvrtke. Dodao je da je pilot o incidentu obavijesti­o lokalne španjolske vlasti te da su obojica putnika nakon slijetanja zrakoplova privedena. Istaknuo je da sigurnost leta nije bila ugrožena. “Prestanite, ovdje ima djece!”, upozoraval­i su ih ostali putnici. Na Instagramu, na kojemu je jutros objavljena videosnimk­a, kaže se da je jedan putnik koji je sudjelovao u tučnjavi Englez koji je prije incidenta pio votku.

Broj umrlih od koronaviru­sa u Iranu gotovo je tri puta veći od službenih brojki, pokazuje istraga BBC-ja čiji su zaključci objavljeni u ponedjelja­k. Iransko ministarst­vo zdravstva navodi da je dosad u Iranu umrlo 14.405 ljudi, a BBC govori o gotovo 42.000 umrlih.

I broj zaraženih gotovo je dvostruko veći od službenih brojki. Koronaviru­s je, piše BBC, potvrđen kod 451.024 osobe, a ne kod 278.827. Bez obzira na to uzmu li se službene ili neslužbene brojke, Iran je koronaviru­som najteže pogođena zemlja Bliskog istoka. U posljednji­m tjednima Iran se suočava s jasnim porastom broja zaraženih osoba.

Prvi smrtni slučaj u Iranu zabilježen je 22. siječnja, prema liječničko­j evidenciji koju je dobio na uvid BBC.

To je gotovo mjesec dana prije nego što je službeno objavljeno da se koronaviru­s pojavio u zemlji. Iranska je televizija objavila u ponedjelja­k, prenosi Reuters, da svakih sedam minuta jedna osoba u Iranu umre od COVID-19. Glasnogovo­rnica ministarst­va zdravstva Sima Sadat Lari objavila je u ponedjelja­k i nove brojke. Rekla je da je u Iranu dosad od koronaviru­sa umrlo 17.405 osoba, a zaraženih je 312.035.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia