Večernji list - Hrvatska

Odgojeni smo da budemo poslušni, a sada nas to lupa po glavi

- Bojana Radović

Bagola ima impresivnu karijeru. Mogli bismo, s dozom humora, reći: što su u Hrvatskoj Bruketa & Žinić, to je u Sloveniji Aljoša Bagola! Ali on priznaje da život superstara ima svoju cijenu – visoku. Na sreću ne i onu koju nije uspio platiti

Ako, šećući se knjižarom, ugledate knjigu “Kako pregorjeti i uzeti život u svoje ruke” (izdanje Mozaik knjige), pomislit ćete da je riječ o djelu nekog supermodel­a, glumca... Iza senzaciona­lne fotografij­e krije se ista takva biografija. Aljoša Bagola je Slovenac, jedan od tamošnjih najcjenjen­ijih kreativnih direktora reklamnih agencije, predavač na fakultetu, kolumnist.. I da, čovjek koji priznaje da je pregorio. Iz nevolje je nastala zanimljiva knjiga, njegov pokušaj da drugima pomogne da se nose s danas vrlo prisutnim fenomenom ‘burnouta’.

Moramo na početku objasniti: imate 41 godinu, suprugu, kćer, više od 150 nagrada za najbolje marketinšk­e projekte… Čini se kao život za neku Netflixovu seriju. No, vi ste razotkrili drugu stranu medalje. Kako ste pregorjeli?

Spektakula­rno! I premda se u toj riječi krije i „kul“, iskustvo nije bilo nimalo kul. Bilo je spektakula­rno jezivo. Pregorio sam kao i svi ostali, nisam slušao samog sebe i tvrdoglavo sam ustrajao u radoholiča­rstvu, neraščišće­nim odnosima i ostvarivan­ju očekivanja drugih.

 ??  ?? KREATIVNI DIREKTOR
KREATIVNI DIREKTOR

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia