Večernji list - Hrvatska

Vlatka Pokos: Meni je prvoj ponudio “Rock me, baby”

-

Nakon što je estradom odjeknula vijest da je preminuo Rajko Dujmić, legendarni glazbenik i osnivač Novih fosila, preminuo, mnogi su mu kolege odlučili posvetiti rečenicu-dvije na društvenim mrežama želeći mu i na taj način javno odati počast i oprostiti se zauvijek s njim. Prisjetila ga se i pjevačica Vlatka Pokos koja je otkrila da je ona prva otpjevala pjesmu ‘Rock me baby’ s kojom je grupa Riva pobijedila na Eurosongu. – Rajko je želio da ja otpjevam pjesmu Rock me, baby; ja sam prva osoba koja ju je otpjevala, ali zbog mladosti i neiskustva nisam išla na Eurosong – napisala je i dodala: – Ne vjerujem da više nema našeg Rajka... Koji je bio ne samo jedan od najvećih autora i umjetnika na našim prostorima već i topla i osebujna osoba. Ostavio je neizbrisiv trag na moj život i karijeru. Od ranog djetinjstv­a svojim pjesmama, a poslije kao mentor na početku moje karijere – napisala je Vlatka. Vijest o Dujmićevoj smrti rastužila je i bivšu kolegicu iz Novih fosili Sanju Doležal.

– Teško je bilo što u ovom trenutku reći. Strašno je teško i Zecu i Marinku i meni. Jedino što mogu reći jest da je bio jedan od najvećih glazbenika koji se ikada rodio na ovim prostorima. Bio je veliki učitelj, uzor, autoritet i jedina utjeha su pjesme koje ostaju iza njega i koje će nadživjeti sve nas. Sućut obitelj jer znam što prolaze – kazala nam je Sanja.

Pjevačica Severina Kojić doista je detaljno opisala kako se jednom prilikom prijavila na audiciju za natjecanje ‘Djeca pjevaju’. Htjela je otpjevati pjesmu Novih fosila “Moja Milena”, no pokušali su je uvjeriti da to ne može jer je to pjesma koju treba pjevati muškarac. Ipak, Lepa Smoje ju je podržala i pobijedila je. Pjevača Tonyja Cetinskog posebno je pogodio glazbeniko­v odlazak. Napisao je kako nikada nije upoznao nekoga tako emotivnog. “Unatoč svemu i svima, znam da si bio pun ljubavi i da si od sve te silne ljubavi, nažalost, prolazio pakao kakav nikome ne bi poželio. Volimo te i voljet ćemo te, naš Rajko”, stoji u Tonyjevoj objavi. Neno Ninčević do kraja je bio uz Snježanu pomažući joj koliko je mogao:

– On uopće ne može umrijeti. Živjet će kroz svoje pjesme, a eto sada i u nekim drugim ljudima. Možemobiti­sigurnidać­eostatisna­mazauvijek–kazaoje.

 ??  ?? NENO NINČEVIĆ bio je veliki Rajkov prijatelj, a do posljednji­h je dana bio i golema podrška njegovoj Snježani
NENO NINČEVIĆ bio je veliki Rajkov prijatelj, a do posljednji­h je dana bio i golema podrška njegovoj Snježani
 ??  ?? PJEVAČICA se na društvenim mrežama prisjetila Rajka i oprostila se s njim
PJEVAČICA se na društvenim mrežama prisjetila Rajka i oprostila se s njim

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia