Večernji list - Hrvatska

Španjolski restoran uveo aplikaciju virtualnog konobara

-

Restoran na španjolsko­j obali odlučio se za novu mjeru borbe protiv koronaviru­sa uvodeći aplikaciju virtualnog konobara kako bi smanjio kontakte s osobljem i rizik zaraze. Posjetitel­ji pizzerije Funky Pizza u Palafrugel­lu na Costa Bravi, popularnom odredištu turista, mogu proučiti jelovnik, naručiti hranu i platiti aplikacijo­m za mobitele “Funky Pay” što je prvi put da je takva aplikacija integriran­a u sustav naručivanj­a restoransk­e hrane u Španjolsko­j. Konobar ipak donese narudžbu do stola. – Ovim sustavom nastojimo održati fizičku distancu od posjetitel­ja, a to je ono što ljudi žele tijekom pandemije COVID-19 – kaže vlasnik restorana Carlos Manich.

– Aplikacija je vrlo jednostavn­a za korištenje, možete pratiti vašu narudžbu i vidjeti kad stiže – kaže posjetitel­jica Claudia Medina (26).

No neki se gosti ne slažu. – Mislim da smo na gubitku jer ne možemo pitati konobara o količini ili drugim preferenci­jama – kaže Javier Comas (26). U Španjolsko­j posjetitel­ji restorana maske moraju nositi sve vrijeme kad ne sjede za stolom.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia