Večernji list - Hrvatska

Nakon posvojenja sina, oženio se reporter Boris Mišević

- Samir Milla

RTL-ov reporter Boris Mišević protekli je vikend još jedom izmijenio bračne zavjete sa suprugom Anom-Mari. Nakon 16 godina braka, supružnici su se na ljubav u dobru i zlu obvezali i pred crkvenim oltarom, i to nedugo nakon što je njihov dom uljepšao dvoipolgod­išnji dječak Aleksandar kojeg su prošle godine posvojili. Uoči samog vjenčanja Mišević je otkrio zbog čega je taj događaj itekako poseban u njihovu životu.

– Ana-Mari i ja poznajemo se nešto dulje od 20 godina, a od toga smo 16 u braku. Ta 2004. godina čini nam se jako dalekom i vjerujemo da je došlo vrijeme da se prisjetimo naših vjenčanih zavjeta, ali da ih ovaj put izgovorimo u crkvi – kazao je za medije.

Puno emocija, ali i dobrih kritika izazvao je dokumentar­ni film o životu Olivera Dragojević­a, koji smo na HRT-u mogli vidjeti na godišnjicu Oliverove smrti 29. srpnja. Ovaj film redatelja i scenarista Tonija Volarića jedan je od 12 filmova u sklopu serijala “A Porina dobiva”. A u jesenskoj shemi HRT-a počinje emitiranje prvih 12 filmova: o Vici Vukovu, Ivi Robiću, Đorđu Novkoviću, Dini Dvorniku, Oliveru Dragojević­u, grupi 4M, Zdenku Runjiću, Ruži Pospiš Baldani, Dunji Vejzović, Arsenu Dediću, Miljenku Prohaski i Bošku Petroviću. Prva epizoda posvećena Vici Vukovu bit će 27. rujna, tri dana nakon godišnjice njegove smrti.

Zaboravlje­ni

– Serijal je nastao na inicijativ­u Hrvatskog glazbenog saveza Unison koji je želio zauvijek dokumentar­nim filmovima zabilježit­i i javnosti posvijesti­ti važnost života i plodnih karijera dobitnika Porina za životno djelo. Ta se najprestiž­nija glazbena nagrada u zemlji dodjeljuje od 1994., pa je onu za životno djelo dobilo šezdesetak glazbenika. U mojoj ekipi bili su snimatelji Vjeran Hrpka i Domagoj Lozina, ton-majstor Silvio Mojaš, montažer Augustin Tino Bilandžić, majstorica šminke bila je Sanja Krstulović, a organizato­rice su bile Iva Cikojević i Željka Benčić – kazao nam je Volarić koji je sve filmove radio tako da o umjetnicim­a govore njihovi najbliži, rodbina i prijatelji.

Od 12 umjetnika njih 10 više nije s nama.

– Nekih posebnih problema nije bilo, ali bilo je susreta s novim vremenima koja ne cijene neka bivša pa su nas tako za netonsko snimanje terase hotela koju je doslovno stvorio jedan od umjetnika o kojem smo radili film tražili novčanu naknadu. Toliko su ga zaboravili i toliko ih nije briga za prošlost – otkriva Volarić koji je tijekom snimanja saznao puno zanimljivi­h detalja, ali se i još jednom uvjerio u veličinu naših glazbenika.

– Ponovno sam, radeći film o Zdenku Runjiću, inače diplomiran­om elektronič­aru i bivšem direktoru Jugoplasti­ke, shvatio koliko je velik i nevjerojat­no talentiran bio, kakav je fenomenala­n opus ostavio. Bilo je na snimanjima puno emocija, a posebno sam tužan što su snimanja filmova o Dini i Đorđu bila zadnje prilike da snimim razgovor s Rajkom Dujmićem. Kći i sin Vice Vukova mnogo su pomogli da se ispriča teška priča o osobnoj i profesiona­lnoj sudbini tog velikog hrvatskog pjevača i intelektua­lca. Punih 18 godina taj čovjek, ni kriv ni dužan, nije smio postojati jer je odlukama tadašnjih partijskih šefova zabranjeno izvođenje njegovih pjesama. Većina ljudi izgubila bi kompas, ali veliki Vice ostao je jak i 13 puta zaredom, 1989. i ’90., napunio Lisinski – kazao je Volarić koji je na snimanjima saznao puno zanimljivi­h detalja.

Recimo, posebna je priča prijateljs­tvo Dine Dvornika i Rajka Dujmića. Njih su dvojica provo

 ??  ?? jedan je od sugovornik­a (lijevo), kao i Ivana Runjić (desno), a u filmu je sudjelovao i Vlado Kalember (sasvim desno)
jedan je od sugovornik­a (lijevo), kao i Ivana Runjić (desno), a u filmu je sudjelovao i Vlado Kalember (sasvim desno)
 ??  ?? TEDI SPALATO
TEDI SPALATO
 ??  ?? BORIS je oženjen 16 godina, no ovaj su put on i supruga Ana-Mari zavjete izrekli u crkvi
BORIS je oženjen 16 godina, no ovaj su put on i supruga Ana-Mari zavjete izrekli u crkvi
 ??  ?? EKIPA SERIJALA nailazila je samo na odobravanj­e i pohvale za ideju
EKIPA SERIJALA nailazila je samo na odobravanj­e i pohvale za ideju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia