Večernji list - Hrvatska

Veliko slavlje Lady Gage koja je outfitima i maskama potpuno ukrala show

- (Ivana Carević)

dili puno vremena zajedno, a nikad nisu snimili nijednu pjesmu.

Prijateljs­tvo i poštovanje

– Rajko je obožavao Dinu, zvao ga je bijeli crnac. Nevjerojat­no je koliko su ispreplete­ne priče tih umjetnika. Recimo, malo ljudi zna kako je Đorđe Novković angažirao Rajka da s tada mladim sastavom Srebrna krila radi na prvom albumu. Snimali su mjesec dana na Sljemenu, tamo su nastale pjesme kao što je “Ana”. Vlado Kalember otišao je na more gdje je s drugim bendom imao gaže, a nije ni znao da ima hit dok mu na terasi nije prišao jedan gost i rekao kako ga podsjeća na onog pjevača koji pjeva “Anu” i tražio da mu to otpjeva. Isto je bilo i s Dinom. Kad je snimio prvi album, šest mjeseci nitko nije znao za njega. Nastupio je u Saloonu pred samo nekoliko ljudi. Odjednom su mu se pjesme počele vrtjeti na radiju, a nakon pola godine isti taj Saloon bio je dupkom pun na njegovu koncertu – kaže Volarić, koji je u filmu o Dini razgovarao s njegovom suprugom Danijelom i kćeri Ellom.

– Danijela je zaplakala kad ga se prisjetila, rekla je da je uvjerena kako bi Dino bio “najbolji dida na svitu”. Ella je dodala kako je odrastati uz Dinu bilo kao da joj je tata Batman. Svi ga znaju i svima je heroj. Kazala je kako joj se čini da nikad nije ni otišao – otkrio nam je Volarić.

Lady Gaga trijumfira­la je na dodjeli MTV Video Music Awardsa i osvojila pet nagrada, a tijekom dvosatne dodjele promijenil­a je devet outfita koji su, kako je to i inače slučaj s Gagom, privukli veliku pažnju i svaki je put njezina zaštitna maska na licu bila u skladu s outfitom koji je nosila. Cijela dodjela snimana je tijekom nekoliko dana na različitim lokacijama u New Yorku i poštivale su se sve epidemiolo­ške mjere te se cijela dodjela emitirala jučer navečer. Lady Gaga u nedjelju navečer osvojila je nagradu za svoj doprinos glazbi, modi i aktivizmu, osvojila je i nagradu za najbolju glazbenu suradnju i pjesmu godine, najbolju koreografi­ju i kinematogr­afiju i slavila je u kategoriji umjetnika godine. Na dodjeli se pojavila u srebrnoj jakni, crnim čizmama s ultravisok­om platformom i staklenom kuglom oko glave. Christophe­r John Rogers dizajnirao joj je zelenu haljinu u kojoj je primila nagradu za pjesmu godine, a na ovu kombinacij­u nosila je masku s kljovama. Samo dok je izvodila “Rain on me” promijenil­a je tri outfita.

– Gnjev pop-kulture nadahnut će vas, a bijes umjetnosti osnažit će vas i ljubav će odgovoriti na sve poteškoće. U to vjerujem. Totalni je privilegij što ste me proglasili umjetnicom godine. Volim vas. Čuvajte se. Možda zvučim kao pokvarena ploča, ali nosite masku. To je znak poštovanja. Hvala vam – rekla je Lady Gaga u svom govoru zahvale. Na dodjeli su slavili i drugi glazbenici pa je tako video godine “Blinding Lights” The Weekenda , ta pjesma proglašena je i najboljom R&B pjesmom. Najbolja pop-pjesma je “On” BTS-a, najbolja hip hop stvar je “Savage” Megan Thee Stallion, najbolja rock skladba je “Orphans” Coldplaya, najbolje vizualne efekte imala je Dua Lipa za spot za pjesmu “Physical”, najbolja grupa je BTS, najbolja izvedba od kuće je ona Ariane Grande i Justina Biebera s pjesmom “Stuck with U.

“Blinding Lights”

 ??  ?? THE WEEKEND spot za pjesmu je nagrađen za
THE WEEKEND spot za pjesmu je nagrađen za
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia